Nieuws

Muzikantendag 27 November

Deze zaterdag (27 november) is het tijd voor de Muzikantendag! In een aangepaste vorm, maar niet minder leuk! Slechts een select aantal muzikanten kan de Muzikantendag fysiek bezoeken in de Melkweg Amsterdam, maar verder kan iedereen de Muzikantendag gratis online bezoeken. In dit bericht nemen we je mee door ons programma.

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP, in samenwerking met POPnl, Sena, MusicMaker, Interface, De Bassist, Gitarist, No Man’s Land, Slagwerkkrant, Popronde en de Melkweg.

Programma: In de Oude Zaal hebben we drie panels. We beginnen met ‘Do It Yourself With Others (i.s.m. MMF)’, een panel waar Lars Kelpin (GRAP), Perquisite (Unexpected Records), Fijne Kreupeling (For Artistic Reasons) en Guillaume Warmerdam (LAB Music) plaats nemen. Vervolgens zie je daar ‘Music Rights On Tour (i.s.m. Buma/Stemra, Sena & Norma)’ met Martijn Crama (Music United), Esther Maijer (Buma/Stemra), Silvia Biemans (Sena) en Yacine N’diaye (NORMA). Tot slot hebben we in de Oude Zaal het panel ‘Hoe Breek Je Door In 2022?’ met Hugo Schaap (NPO 3FM), Chris Moorman (Popronde), Pien Feith (Friendly Fire) en Rita Zipora.

In de Max trappen we af met een drum clinic van Koen Herfst (o.a. Epica, Armin van Buren, VanDenBerg). Deze clinic wordt georganiseerd i.s.m. De Slagwerkkrant. Koen Herft is de afgelopen 6 jaar uitgeroepen tot de beste hardrock drummer van de Benelux. Hij is bekend door zijn werk voor Armin van Buuren, Epica, VANDENBERG en Anneke van Giersbergen. Daarnaast is hij organisator van HERFSTFEST, zijn eigen drumfestival in Den Haag. In deze clinic geeft Koen inzage in hoe hij te werk gaat, hoe je een studiosessie aanvliegt en vertelt hij over zijn apparatuur.

Daarna hebben we ‘De Rol Van De Frontman- Vrouw’. Van liedjesschrijver of zanger ben je in één keer ook media persoonlijkheid. Van gewoon bandlid krijg je vragen over je privéleven en wordt er van alles van je verwacht op je socials. Soms is tegen wil en dank de aandacht op je gericht. Centrum van socials, verhalen en campagnes.Uiteindelijk is het zijn van een goede frontman ook van belang voor de ontwikkeling van je band en carrière. Met o.a. Jasper van Vugt (OOR, Entertainment Business), Lucas Hamming, Jeanne Rouwendaal (WIES) en Sarah-Jane.

Als derde panel in de Max zie je ‘De Ondernemende Muzikant (i.s.m. MusicMaker)’. Als muzikant maak je niet alleen muziek, maar ben je ook ondernemer en baas van je eigen bedrijf. Je moet verder kijken dan alleen maar opnemen en optreden. Koen Herst (Armin van Buren / Epica), Rick Mensink (Blaas of Glory), Imke Loeffen (Poppunt Gelderland) en Pip Blom schuiven aan om het te bespreken.

Het afsluitende Demopanel in de Max wordt geleid door Rita Zipora en Jasper van Vugt. Voor een volle zaal luisteren muziekprofessionals naar demo’s en opnames van bezoekers. Als je de Muzikantendag bezoekt, kun je je demo op USB of CD inleveren bij de infobalie in de foyer van de Melkweg. Uit de ingeleverde demo’s worden er een aantal geselecteerd om behandeld te worden tijdens het demopanel. Erwin Vogel (Pinguïn Tune Support / Top Notch), Menno Visser (muzieksamensteller 3voor12 Radio), Tessa Rose Jackson (artiest en componist voor Sizzer), Hugo Schaap (muzieksamensteller bij NPO 3FM), Max van Bossé (programmeur bij de Melkweg) en Martijn Groeneveld (producer en eigenaar van Mailmen Studios) geven hun ongezouten mening over de muziek.

De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Er zijn meer dan voldoende mensen uit de muziekindustrie aanwezig. En dus heb je voldoende gelegenheid om te netwerken, je vragen te stellen en je demo te pluggen.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht