Nieuws

Muzikaal pingpongen in de wijk; Elisabeth Strouven Fonds, Intro in Situ, VIA ZUID en Pop in Limburg werken samen in tweede editie Muzieklab.

Muzieklab is een residentie van twee weekends en twee werkweken voor vier makende kunstenaars/muzikanten, vertrekkend vanuit muzikaliteit en performativiteit. Tijdens de residentie in een nieuw aangekocht pand van Elisabeth Strouven Fonds in de Rink inspireren ze elkaar en creëren ze samen. De nadruk ligt op het creatieve proces en het experiment. Deelnemers werken samen vanuit hun eigen expertise en kunde, ze leren elkaars taal en creatieve systemen kennen, leren te kijken en luisteren, samenwerken en combineren over discipline-grenzen heen. Ze krijgen vrij spel in een zoektocht naar bijzondere vormen van performatieve muziekpresentatie en beleving. We organiseren inspiratiesessies waarin externen uit het culturele veld workshops, presentaties en advies geven vanuit hun expertise.

De deelnemers van Muzieklab 2024 zijn; Julia Warren, Nader Adabnejad, Wieke van Rosmalen en Koen de Witte. De makers zijn onder meer geselecteerd op hun gretigheid om uit hun comfortzone te willen breken, dagen elkaar uit, vullen elkaar aan en hebben allen een bijzondere interesse in (vernieuwende) muziek en performance. In de geplande residentiedagen in april en mei werkt de groep intensief met elkaar aan de Zoetmanstraat. VIAZUID en Intro in Situ maken samen met de makers in dit traject een beweging van het theater naar de wijk. Het Elisabeth Strouven Fonds heeft om dit mogelijk te maken deze ruime plek ter beschikking gesteld. De groep muzikanten wordt gecoacht door Intro in Situ en VIA ZUID. Pop in Limburg kijkt mee en springt bij waar het kan.

Er worden tussentijds inspiratiesessies georganiseerd en ter afsluiting wordt een openbare presentatie gegeven, tijdens de Sneak Peek in Toon Hermans Theater Sittard op 16 mei en op 17 mei in de Rink aan de Zoetmanstraat 75 te Maastricht.

Wieke van Rosmalen studeerde in 2019 af aan de performance-opleiding van Toneelacademie Maastricht. Ze is werkzaam als performer en theatermaker en schrijft daarnaast muziek voor
installaties en voorstellingen.
Koen de Witte is singer-songwriter en maakt als zanger en gitarist deel uit van de band Solomon.
Saxofoniste Julia Warren heeft het bruisende Montréal verruilt voor Maastricht. Het begint bij een 93 jaar oude zilverkleurige saxofoon die uiteindelijk heeft geleid tot haar eigen geluid; diep, speels, eerlijk en expressief.
Nader Adabnejad is componist, violist, audiotechnicus en videograaf geboren in Iran. Hij gelooft dat kunst de enige manier is waarop de wereld zichzelf kan genezen. Je kunt vrede en eenheid in jezelf vinden door het beoefenen en leren van kunst, die zich vervolgens uitbreidt naar het gezin, de samenleving en uiteindelijk de wereld. Deze filosofie ligt ten grondslag aan al zijn creatieve werk.

Elisabeth Strouven Fonds: Elisabeth Strouven is een fonds dat positieve initiatieven in Maastricht en omgeving financieel ondersteunt. Het fonds denkt mee, schakelt zijn netwerk in en biedt financiële ondersteuning.

Gerelateerde artikelen met Muzikaal pingpongen in de wijk; Elisabeth Strouven Fonds, Intro in Situ, VIA ZUID en Pop in Limburg werken samen in tweede editie Muzieklab.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht