Nieuws

Music & Business sessie 3: de muzikant als manager

Op Zondag 14 Juni vind de derde sessie van “Music & Business” plaats. Tijdens de derde masterclass in de vorm van een panel, bespreekt alles binnen het onderwerp: De muzikant als Manager

Het panel beantwoord vragen als:

  • Wat doet een manager allemaal?
  • Wat moet je vooral ook allemaal zelf doen?
  • Wanneer is een manager voor een act interessant?
  • Welke afspraken maak je met een manager over taken en verdiensten?
  • Wat zijn de eigenschappen van een goede manager
  • Hoe kun je zonder manager toch gericht aan je act werken?
  • Hoe kom je aan een manager? Wanneer ben ik interessant voor een manager?

Panel
Dit panel staat o.l.v. Rita Zipora

  • Robbin Gielen (Indigo Atlas)
  • Sander Stijnen (Hillbilly Moonshiners)
  • TBA

Waarom meedoen?
Als muzikant, band, dj of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maar als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan? Managers staan heel dicht bij de act en zijn betrokken bij alles wat er op artistiek, zakelijk en praktisch gebied gebeurt. Managers bestaan in alle maten en gewichten en hun rol kan op verschillende manieren ingevuld worden. Over het algemeen kan je stellen dat een manager ervoor instaat om voor de artiest een langetermijnvisie uit te werken en om de artiest vervolgens bij te staan bij elke stap op weg naar het gestelde doel. Dat betekent niet dat de manager geen onderdeel van de act kan zijn. Met een goede taakverdeling binnen je act kun je al heel ver komen.

Locatie en tijd
De workshop zal plaatsvinden op zondag 14 juni van 14:00 uur tot 17:00 uur. Door de omstandigheden rondom het coronavirus hebben we besloten deze workshop online te geven.
We gaan dit doen door middel van het programma Zoom.us. Dit programma is eenvoudig te downloaden via deze link: https://zoom.us/j/747144753?pwd=L1pHY1NKdTJmVnJGVkpSOWVyYzh2UT09
Maar je kunt ook inloggen via internet. Wanneer je je aanmeldt voor de workshop krijg je een mail met een Meeting ID en een wachtwoord. En als je deze invult in het programma, kun je deelnemen aan de workshop.

Deelnemen
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 12 Juni a.s. via deze link

Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus kom je met vier personen van één act, vul dan alle vier het formulier in!

Over “Music & Business”
In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessie zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

Gerelateerde artikelen met Music & Business sessie 3: de muzikant als manager

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht