Nieuws

Music & Business Sessie 1#Upgrade Your Gigs!

Op Zondag 19 April gaan we weer van start met de eerste sessie van “Music & Business”! Wegens de omstandigheden gaan we de eerste paar sessies online aanbieden! Dat betekent dus dat je gratis mee kunt doen vanaf je eigen woonkamer.  Tijdens de eerste masterclass in de vorm van een panel, wordt ingegaan op onderwerp:  ‘Upgrade your gigs!’ Er wordt gediscussieerd over vragen als:

– Hoe kom je aan optredens?
– Waar ga je zoeken voor optredens? Wie is je publiek?
– Hoe vind ik optredens buiten de provincie?
– Hoe maak ik mezelf aantrekkelijk voor bookers?
– Welke mogelijkheden zijn er om op te treden?
– Waar moet ik mij op focussen? Eigen optredens? Support acts?
– Moet ik kijken binnen Nederland? Wat zijn de mogelijkheden in Duitsland? Belgie? Europa?
– Zijn er mogelijkheden voor mij in deze tijd van social distancing om toch op te vallen?
– Hoe zorg je ervoor dat je opvalt?
– Wat wil een programmeur zien voordat hij jou/jullie boekt?
– hoe benader je een programmeur/venue? (mailen/bellen/langsgaan?)
– wanneer ga je zoeken voor optredens? (Timing)
– Wie zijn je collega’s, met wie kun je samen iets organiseren?

Dit panel staat o.l.v. Bas Barnasconi (Pinguin Radio, Bazzookas)

Panel:

  • Ruby van den brink ( Twist Agency)
  • Daniel Nagelkerke (Wolf Bookings)
  • Lisanne Middag (Crystal Stone Management)

 

Waarom meedoen?
Als muzikant, band, DJ of producer wil je je muziek het liefst met de wereld delen. Maar als je nog niet zo bekend bent met en/of in de popscene hoe pak je dit dan aan? Programmeurs van cafés, podia en festival ontvangen dagelijks talloze mails met aanbiedingen voor hun programmering. Hoe zorg je ervoor dat jij eruit springt of jezelf aantrekkelijker maakt, zodat jij in dat café, die zaal of op dat ene festival zult spelen? In deze masterclass leer je van de ervaringsdeskundigen zowel voor als achter de schermen wat je wél en niet moet doen in je zoektocht naar optredens.

Locatie en tijd
De workshop zal plaatsvinden op zondag 19 april van 14:00 uur tot 17:00 uur. Door de omstandigheden rondom het coronavirus hebben we besloten deze workshop online te geven.
We gaan dit doen door middel van het programma Zoom.us. Dit programma is eenvoudig te downloaden via deze link: https://zoom.us/j/747144753?pwd=L1pHY1NKdTJmVnJGVkpSOWVyYzh2UT09
Maar je kunt ook inloggen via internet. Wanneer je je aanmeldt voor de workshop krijg je een mail met een Meeting ID en een wachtwoord. En als je deze invult in het programma, kun je deelnemen aan de workshop.

Deelnemen
Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 17 April a.s. via deze link : https://forms.gle/eAMupJkKgH4ktAMs5
Let op: je schrijft je individueel in, niet als act. Dus wil je met vier personen van één act meedoen, vul dan alle vier het formulier in!

Verder willen we jullie vragen om in de weken vooraf de sessie een filmpje (van ong. 20 á 30 seconden) in te sturen met jullie vragen voor het panel, zodat zij deze voor jullie kunnen beantwoorden. De video’s kunnen worden ingestuurd naar: lotte@popinlimburg.nl

Over “Music & Business”

In deze 6-delige workshopserie vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek. De sessie zijn gratis toegankelijk voor alle popmuzikanten, jong en oud, uit de provincie Limburg.

Gerelateerde artikelen met Music & Business Sessie 1#Upgrade Your Gigs!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht