Nieuws

MINKA PAKT JE VAST EN LAAT JE NIET LOS MET NIEUWE SINGLE ‘PAK ME VAST’

Op 6 augustus releaset MINKA haar nieuwe single ‘Pak Me Vast’, een quirky lo-fi track die je niet meer los laat.
Pak Me Vast is de vierde single in aanloop naar het album dat eind 2021 zal verschijnen. In de track beschrijft ze hoe het is om zeer zelfstandig en eigenwijs te zijn, maar tegelijkertijd ook iemand heel hard nodig te hebben. ‘Stiekem is dat best leuk. Aan elkaar gewaagd zijn. Elkaar uitdagen. Beetje plagen. Je moet elkaar scherp houden en hard om jezelf kunnen lachen. Althans, dat vind ik wel.’ aldus MINKA. De track is niet op een gewoonlijke manier tot stand gekomen: ‘We hebben veel plezier beleefd aan het maken van deze track. Met vocale geintjes waarin ik kakelende kippen nadoe en krakend grind, maar ook mijn eigen kritische achtergrondkoortje ben.’

In het najaar van 2021 is MINKA live te zien in de popronde, en tourt ze langs podia als 013, Effenaar en Melkweg als voorprogramma van Anneke van Giersbergen.

p.s. MINKA heeft naast dit nummer nog een tweede nieuwe nummer: 0683506656.
Met als boodschap: ‘Bel me’.

MINKA

Tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe. All in. MINKA verwacht maar één ding van je: totale overgave aan de muziek. Dansen, tunnelvisie, verliefdheid, alles is welkom. De Deventerse zangeres weet je te overtuigen met eerlijke teksten en een verslavende cocktail van electro & analoge muziek. Gewapend met haar gitaar en knallende beats daagt ze je uit om buiten de gebaande paden te denken. Vergeet je werk, de wereld, laat maar los. Dans alsof er niemand kijkt. Trouwens.. laat ze maar kijken!

In het afgelopen jaar was MINKA meerdere malen te gast bij 3FM en kon je haar single ‘Linkervoet Rechtervoet’ voorbij horen komen op de playlist van Radio Veronica. Ze is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent Overijssel’ en werkt momenteel met vaste producer Timon Massop aan haar debuutalbum. Dit najaar is ze o.a. te zien tijdens de popronde en in de grotere poppodia van het land als support act bij de tour van Anneke van Giersbergen.

Aankomende Shows
18 Aug Play Festival  Eersel
28 Aug Preuvenement Assen
04 Sep Cultura / Astrant Ede
11 Sep Popronde @ Bloom Nijmegen
17 sep Popronde @ Gigant Apeldoorn
20 Sep Cultuurprijsuitreiking Zwolle

Anneke van Giersbergen Tour
17 Okt Hedon Zwolle
21 Okt 013 Tilburg
24 Okt Melkweg Amsterdam
30 Okt Muziekgieterij Maastricht
06 Nov Effenaar Eindhoven
11 Nov Victorie Alkmaar
12 Nov Oosterpoort Groningen
17 Nov Doornroosje Nijmegen
19 Nov Metropool Enschede

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht