Nieuws

MEDEDELING VOOR ALLE BANDS EN MUZIKANTEN IN LIMBURG!!!

Ook dit jaar organiseert Stichting Southern Blues Promotion in samenwerking met B.R.U.L. (Blues en Rootsmuziek Uit Limburg) de BRUL Contest. Dit jaar zal deze plaatsvinden in Maastricht, in D’n Hiemel op zaterdag 18 november 2023.

Deze BRUL Contest is een “wedstrijd” voor Limburgse Blues, Roots of Americana acts met als hoofdprijs een speelplek op de Southern Bluesnight 2024. De bedoeling is dat bands/muzikanten zich aanmelden via email (info@brul.eu) en die aanmelding vervolgens via We Transfer (www.wetransfer.com) te complementeren met je/jullie muziek (minimaal 3 liedjes). Dit mogen studio opnames zijn maar ook live-opnames.

Een dwingende voorwaarde voor deelname is wel dat minstens een van de leden van de band/act in Limburg (Nederlands of Belgisch) woonachtig is. De inzendingen worden beoordeeld door een jury die wordt samengesteld door de Stichting Southern Blues Promotion. Uit alle inzendingen worden de best beoordeelde vijf bands/acts uitgenodigd voor de finale, de hierboven genoemde BRUL Contest. Er wordt een optreden verzorgd van 20 minuten en een jury, samengesteld door Stichting BRUL, zal de vijf optredens beoordelen op een aantal aspecten. Uiteindelijk zal daar een winnaar uit gaan komen en deze winnaar zal door de Southern Bluesnight (Parkstadtheater Heerlen, zaterdag 16 maart 2024) worden uitgenodigd dit gerenommeerde festival te openen op het Juke Joint-podium.

Deze Contest wordt al heel wat jaren georganiseerd en leverde prachtoptredens op voor bands als The Ragtime Rumours, Barn & Belle, Bourbon Street, Mike & Rob Jeukens en The Blues Crew

De winnaars van de afgelopen jaren zijn uitgesloten voor deelname aan deze BRUL Contest 2023.

Sluitingsdatum voor de aanmeldingen (+ muziek) is 20 oktober 2023.

Doe mee, en meld je aan via email (info@brul.eu).

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht