Nieuws

Maxi Jazz (Frontman van Faithless) naar de Maaspoort

Samenwerking tussen Grenswerk en de MaaspoortOp vrijdag 29 april 2022 staat Maxi Jazz in De Maaspoort. Maxi Jazz was de drijvende kracht en leadzanger achter de wereldberoemde bekende danceband Faithless. Hits als ‘We Come 1’, ‘God is a DJ’ en ‘Insomnia’ zijn onbetwistbare moderne klassiekers geschreven door Maxi Jazz en gezongen in zijn eigen unieke, soulvolle rapstijl. Dit zeer speciale sta-concert is een samenwerking tussen Grenswerk en de Maaspoort. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 10 juli om 10:00 via www.maaspoort.nl.

Maxi Jazz is een pionier op het gebied van dancemuziek, samen met Sister Bliss en Rollo, zijn bandgenoten in Faithless. Samen hebben ze al meer dan twintig jaar op podia wereldwijd gestaan met hun tijdloze anthems en meeslepende liveshows.

Het begon voor Maxi Jazz allemaal met de oprichting van The Soul Food Café System als DJ in 1984, nadat hij verliefd was geworden op hiphop via piratenradiostations. Het was de ontmoeting met Rollo Armstrong en Sister Bliss in een studio die het keerpunt in zijn leven zou blijken te zijn, aangezien zij de twee mensen zijn met wie hij Faithless oprichtte. Sindsdien zijn de liveshows van de groep gegroeid en gegroeid, hun back-catalogue is uitgebreid en ze zijn nu een van de meest herkenbare livebands in de dance, met shows op Glastonbury, Bestival en nog veel meer.

Wat minder bekend is, is dat Maxi al sinds 1984 DJ is en een enorme vinylcollectie heeft waaruit hij al vele jaren draait (en scratcht!). Maxi’s muzikale stijl is gebaseerd op een selectie uit de dancemuziek van de afgelopen 30 jaar. Ook gebruikt hij de microfoon en de ouderwetse draaitafeltechnieken om zijn publiek te betrekken en te activeren.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht