Nieuws

Massada met clubtour naar Venlo en Heerlen

Molukse popgroep viert 40-jarig bestaan met twee concerten in Limburg
Massada, de Molukse popgroep rondom oprichter Johnny Manuhutu, speelt in het najaar van 2020 twee concerten op Limburgse poppodia. Op vrijdag 6 november is Massada te zien in Grenswerk in Venlo en een dag later, zaterdag 7 november, in de NIEUWE NOR in Heerlen. De tour staat in het teken van het 40-jarig bestaan van Massada en het bijbehorende live-album Baronda waarop alle hits, waaronder nummer-1 hit Sajang é, te horen zijn.

In 1979 speelde Massada op Pinkpop en scoorde het een nummer-1 hit met Sajang é. Dit nummer is tot op heden het enige Maleis/Indonesisch getinte nummer dat in Nederland, maar ook o.a. in Duitsland en België in de hitlijsten kwam. Eind 2019 zond Andere Tijden de reportage ‘Trots op Massada’ uit over het gevoel van trots die het succes van Massada de Molukse gemeenschap in deze periode gaf.
De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock/Percussion Rock betiteld. Massada pionierde door de combinatie van verschillende muzieksoorten en het uitgebreide percussie-instrumentarium. Als erkenning voor hun pioniersrol ontving Massada in 1979 een Zilveren Harp. De jury schreef in haar rapport: “De muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Kwaliteit staat voorop.”
Massada bracht in 2018 de dubbel-cd/dvd M40years Baronda Live uit. Hierop staan alle grote hits. De optredens begin november in Venlo en Heerlen zullen in het teken staan van dit album; met een concert van ruim 2 uur brengt de 11-koppige band een doorsnede van haar repertoire. De kaartverkoop start op zaterdag 7 maart om 10:00 uur.

vrijdag 6 november 2020 – Grenswerk, Venlo
zaterdag 7 november 2020 – NIEUWE NOR, Heerlen (i.s.m. Ap-Art Events)

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht