Nieuws

MARTIN SILLEN OP HET WITTE DOEK

Maastrichtse band maakt concertfilm

Na het uitbrengen van twee EP’s en het spelen van een flink aantal shows, gaat de Maastrichtste band Martin Sillen een nieuwe uitdaging aan. Tijdens een van de coronalockdowns heeft de band een concertfilm opgenomen in poppodium Muziekgieterij in Maastricht. In deze concertfilm is een zoektocht naar muzikaliteit, creativiteit en vriendschap te zien, met een band die het beste van zichzelf wil neerzetten.

Niet stilzitten, dat was de opdracht die Martin Sillen zichzelf gaf tijdens de coronaperiode. Verschillende livestreams, meerdere coronaproof concerten en zelfs de release van hun tweede EP gebeurde midden in de pandemie. Toch merkte de band dat er meer in zat en dat deze lastige periode ook voor nieuwe mogelijkheden zou zorgen.

Eind 2021 kwam die mogelijkheid. Door een succesvolle subsidieaanvraag kreeg de band een unieke kans. Het idee van een concertfilm was snel geboren. Bij deze film zou het afwezig zijn van het publiek juist gebruikt worden als een pluspunt, door te spelen met ruimte, opzet, licht en geluid. Een 35 minuten durende productie, opgenomen in zowat elke ruimte van de Muziekgieterij, is het resultaat. Samen met regisseur Rob Ritzen, producent Rob Driessen en cameraman en editor Glenn Westenberg neemt de band de kijker mee in een dynamische, filmische en muzikale reis.

Na een succesvolle premiere in Filmhuis Lumière, zal de film in de week van zaterdag 9 tot vrijdag 15 juli elke dag op L1 TV te zien zijn. Toekomstplannen zijn er daarna genoeg: Er staat onder andere een herfsttour en nieuwe EP opnames op de planning.

De band
Martin Sillen combineert een stevige groove met prachtige harmonieën die afwisselend bevrijden en dan weer spanning opbouwen. Met alternatieve indie rock en catchy hooks zal Martin Sillen nog lange tijd in je hoofd doorklinken. Voor meer informatie: info@martinsillen.com of 0641287615

Gerelateerde artikelen met MARTIN SILLEN OP HET WITTE DOEK

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht