Nieuws

Marco Borsato; thuis in Kerkrade

Na de succesvolle shows in de afgelopen jaren komt Marco Borsato in 2018 weer terug naar Kerkrade. In het teken van zijn nieuwe cd én tournee ‘THUIS’ geeft Nederlands succesvolste zanger op zaterdag 28 april 2018 een optreden in de Rodahal. Kaartverkoop start donderdag 16 november 2017 via www.ticketmaster.nl en de bekende Ticketmaster en Limburgse verkoopadressen.  

“Thuis is een begrip waarbij iedereen zijn eigen associaties heeft. Het is een state of mind, maar ‘thuis’ is ook met vertrouwde vrienden samen zijn. Of een plek waar je je lekker voelt en je jezelf kan zijn.” aldus Marco Borsato.

Op het nieuwe album van Marco Borsato, ‘Thuis’, staan tien liedjes die allemaal met elkaar in gesprek lijken te gaan. Met als onderliggend thema: thuis zijn. Niet alleen in letterlijke zin. “Ik denk dat iedereen zijn hele leven verlangt naar een thuis, naar het los kunnen laten van angsten en verplichtingen. Persoonlijk heb ik dat thuisgevoel sterk als ik duik, als ik onder water ben en even helemaal los kom van de drukte om me heen. Maar ik kan me ook voorstellen dat een volle stamkroeg op zaterdagavond voor iemand ‘thuis’ kan zijn. Er zijn allerlei manieren om thuis te komen.”

Borsato zit, zoals dat heet, 27 jaar in het vak. Het aantal hoogtepunten in zijn carrière is groot; zo stond hij, sinds de opening in 2012, al twintig keer in de Ziggo Dome (“dat is eigenlijk ongelooflijk”), negen keer in De Kuip, vijftien keer in het GelreDome, 20 keer in Rotterdam Ahoy en meer dan vijftig keer gaf Borsato een concert in het Sportpaleis in Antwerpen. “Als je het zo zegt, heb ik best wel wat piketpaaltjes geslagen. Daar ben ik vanzelfsprekend trots op. Het contact met het publiek is ontzettend belangrijk. Ik wil mijn fans geregeld in de ogen kunnen kijken.”

In al die jaren is Borsato blijven zoeken naar nieuwe geluiden, naar liedjes die mensen wakker schudden omdat ze de gebaande paden verlaten. Bij ‘Thuis’ heeft hij het gevoel dat hij óók had na het maken van ‘Als geen ander’ (1995) – muziek en tekst lijken op een vloeiende manier bij elkaar gekomen. “Die plaat, ‘Als geen ander’, is een ijkpunt geworden. Daar staat niet één minder liedje op. Daardoor heb ik bij een nieuw album altijd in mijn achterhoofd dat ik daarbij weer in de buurt moet komen. En ik zeg het maar ronduit: dat is gelukt. Thuis zou zomaar een sleutelplaat kunnen worden. Ook hier staat geen lied op waarover ik twijfels heb. Dit tiental hoort bij elkaar.”

Het concert in de Rodahal is onderdeel van een uitgebreide tournee door het hele land. De kaartverkoop voor het concert start a.s. donderdag 16 november 2017 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-300 12 50 en de Primera Winkels en de bekende adressen: Buck Office in Kerkrade, Satisfaction in Heerlen, Music Machine in Sittard en Buro Pinkpop in Geleen. De kaarten kosten € 49,00 excl. servicekosten en er zijn alleen staanplaatsen beschikbaar.

Zie voor meer informatie over de tournee en het nieuwe album: www.borsato.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht