Nieuws

Mama’s Pride Festival presenteert – onder voorbehoud – alle achttien namen!

“Dit is het hele programma, bam en in één keer.” stelt secretaris Wybrand Leinders. “Deze 26e editie wordt – als ‘ie doorgaat – een erg fraaie!” vult voorzitter Koen van den Berg aan. Drie namen volgen nog. Hoe de FrontStage-winnaars nu worden bepaald, maken de drie Limburgse podia de komende weken bekend. Qua sponsoring is het Moederdag-festival dat voor zaterdag 9 en zondag 10 mei gepland staat (nog) niet rond. De situatie is niet anders en, nu niet te overzien. Koen: “Alles staat on-hold nu, daarom maken wij in ieder geval wel een en ander bekend. Dan kunnen de mensen zich al een beetje op een leuk festival verheugen! Àls het doorgaat. En, als nog enkele sponsoren zich melden. Als, als, als want alles staat nu nog in de sterren. Uiteraard staat veiligheid voorop!”

Een goeie vibe, dat is nu belangrijk! Het programma bijvoorbeeld staat weer bol van de verrassingen. Zaterdagmiddag 9 mei verwent Mama’s Pride het wat oudere rockers-publiek en de Limburg-fans. Met een topper als Rowwen Hèze-frontman Jack Poels en oudgedienden als de Livin’ Blues Xperience en niet te vergeten met Bettie Serveert , wist het festival klinkende namen te boeken.

Qua feest-exponenten mag men de afsluiter op de zaterdagavond ‘de beste van België’ niet missen, Cookies and Cream . Tomorrowland, Rock Werchter, Laundry Day en zelfs het Formule 1-circuit, naast shows in Moskou, Londen, Parijs, Barcelona, Ibiza, daar stonden ze overal en die komen naar Geleen. Ook Golden Era (Brass Rave x Kauw) zetten de wei old school helemaal op de kop. Koen van den Berg: “De formatie Yīn Yīn zit eveneens in die zwaar dansbare hoek. En, bij de opzwepende Berber-klanken van Tamikrest is het echt onmogelijk om bij stil te staan. Dj 45 Frank doet het pauze-vinyl.”

Aan talenten is er traditiegetrouw geen gebrek. Het festival staat bekend om het ontdekken van die aanstormende talenten. “De Nu-Of-Nooit winnares en dus de opener van Pinkpop 2020 doet bij ons haar allerlaatste try-out, Elle Hollis . De Nederpopband WIES won de Grote Prijs van
Nederland, en de bedwelmende soultrap van de Vlaamse Ikraaan gooide recentelijk heel erg hoge ogen bij De Nieuwe Lichting van StuBru. De Antwerpse punkrockband SONS won die grote Belgische popprijs twee jaar geleden en komt op Moederdag zondag 10 mei het festival met hun psychedelische garagepunk verwennen in Geleen. Ieder jaar wordt ook aan de jeugd gedacht. De feel good YouTube-ster Blanks (méér dan een miljoen volgers) is er en hiphopper Fresku spreekt zeker dat jonge publiek aan.

De verrassing van Mama’s Pride Festival 2020 zag al alle grote podia en betourde al de hele wereld. En toch Karsu is waarschijnlijk voor velen waarschijnlijk nog een revelatie. Die Amsterdamse dame stond op haar 17e al in Garnegie Hall NY, verkocht vier keer het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam uit, stond al diverse keren op het North Sea. Karsu brengt een aangename mix van lichte popmuziek, jazz en Turkse muziek. Die dame is groot! Zonder hoop en vertrouwen zijn we nergens. Mama’s Pride hoopt dat een en ander door kan gaan op 9 en 10 mei; houdt uiteraard slagen om de arm. Het festival kan gelukkig rekenen op veel steun uit de Sittard-Geleense gemeenschap! Een definitieve beslissing neemt de stichting begin april, als niet eerder de omstandigheden ons daartoe dwingen. “Hopelijk is er snel méér duidelijkheid. Onze steigers staan; die wilden wij jullie niet onthouden. Stay safe. Verken en like de bands, want zij verdienen het!”

Gerelateerde artikelen met Mama’s Pride Festival presenteert – onder voorbehoud – alle achttien namen!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht