Nieuws

MADOUX’s ‘Neon’ in een nieuw jasje

Na het uitbrengen van Neon in zijn originele versie, met een behoorlijk bombastische en uitgebreide elektronische productie, is het nu tijd voor een meer verfijnde en meeslepende versie. Volledig gebaseerd op snaren.

Tijdens het spelen in de oefenruimte kwamen de zeer getalenteerde celliste Mirthe de Jonge en MADOUX op het idee om een ​​totaal andere versie van het nummer te maken. Mirthe heeft het hele nummer alleen voor strijkers gearrangeerd. Dit alles begon als een leuk en speels experiment en uiteindelijk hebben we het opgenomen en uitgebracht.

In “Neon” vertelt MADOUX over het bevinden in een donkere plaats en je verloren en eenzaam voelen in een samenleving die in een eindeloze haast lijkt te zijn. Neon gaat over erkennen dat alles wat we doen alleen maar volhouden en anderen vertellen dat het goed met ons gaat terwijl dit niet altijd zo is, is. Zelfs als alles met de dag donkerder lijkt te worden, is er altijd licht aan het eind van de tunnel, ook al is het maar een flikkering.

Neon is de tweede single van de Nederlandse indiekunstenaar MADOUX. Geïnspireerd door Warhaus, Alanis Morisette en Ane Brun, begon MADOUX als tiener liedjes te schrijven. Ze kwam uit een klein dorpje in het zuiden van Nederland en nam uiteindelijk haar slaapkamerdemo’s mee naar de grote stad en vond haar geluid bij de in Duitsland geboren Amsterdamse producer Benjamin Rheinländer (Celine Cairo, Dave Buddha). De twee maakten ijverig het intrigerende MADOUX-geluid en werkten samen aan een reeks tracks waarvan “Neon” de tweede is die opnieuw wordt verhuurd op het nieuwe Amsterdamse boetieklabel Ivy Records.

Beluister haar single nu in onze Spotify ‘Release Radar Limburg 2021’ playlist of gebruik deze link: https://open.spotify.com/track/3jix7BUZ2T2qJIFN6mZqSL?si=nPASQLI5TxO53EO3Vs9jMQ 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht