Nieuws

MADOUX brengt haar nieuwe cover ‘Unchained Melody’ uit!

De Nederlandse indiepop artieste MADOUX staat op het punt om haar debuut EP naar buiten te brengen. In de aanloop naar de EP release komt ze met een verrassende eigen versie van Unchained Melody.

Het origineel werd geschreven in 1955 door Alex North en Hy Zaret als theme song voor een obscure gevangenis thriller. MADOUX legt uit: ’Unchained Melody is al lang een van m’n favoriete songs, de tekst pakte me meteen en het geheel is zo sterk in z’n eenvoud. Toen ik onderweg naar huis was, begin April vorig jaar, kwam Unchained Melody toevallig voorbij op de radio en op een of andere manier pakte de tekst me helemaal in.

Het resoneerde met hoe ik me voelde en waar de wereld zich in een klap in bevond. De onzekerheid, mensen om je heen willen vasthouden, eenzaamheid en het gevoel dat je vast zit’.

Het is MADOUX gelukt om van deze poëtische en aangrijpende song een eigentijdse versie te maken die breekbaar en intiem is; een versie met lo-fi gitaren, analoge synths omlijst met MADOUX’s etherische stem.

Beluister nu haar versie van Unchained Melody via: https://open.spotify.com/track/6qzP2ThjqbxAUZDAsli5fp?si=de4d92a628ca467f  

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht