Nieuws

update 01-04: Maatregelen Pop in Limburg i.v.m. de Corona-crisis

Gisteren werden nieuwe maatregelen betreffende de Corona-crisis bekend gemaakt. Deze aanscherping van maatregelen zijn hier terug te lezen. De Corona maatregelen hebben uiteraard ook grote gevolgen voor de hele popmuzieksector en voor de diensten/activiteiten die Pop in Limburg organiseert. We volgen uiteraard de adviezen en oproep vanuit de centrale overheid en voeren dus maatregelen door bij al onze dagdagelijkse werkzaamheden. Hieronder een korte opsomming van de consequenties voor onze organisatie en activiteiten.

Team Pop in Limburg:

  • Het team van Pop in Limburg werkt vooralsnog de komende tijd thuis. Dit betekent dat wij moeilijker te bereiken zijn. Wij doen ons uiterste best om iedereen z.s.m. via e-mail te woord te staan. Helaas zijn we telefonisch op het vaste kantoor-telefoonnummer niet te bereiken. Via de mail zijn bel-afspraken uiteraard aan te vragen. Mocht het voorkomen dat het wat langer duurt voordat wij reageren op uw mail/verzoek, vragen wij hiervoor begrip.
  • Onze medewerkers spreken voorlopig niet fysiek af op ons kantoor of op locatie. Wij staan wel open voor Skype gesprekken en plannen deze dan ook graag met je in.

Popsport:

  • De tussentijdse showcases van Popsport Limburg en Popsport Vista gaan niet door. We streven ernaar om de showcases later dit jaar in te halen. De eindshowcase op zondagmiddag 24 mei in Poppodium Volt, Sittard, wordt ook geannuleerd (vanwege het verbod op bijeenkomsten tot 1 juni) en wordt waarschijnlijk ook verplaatst naar later dit jaar. Of showcases inderdaad kunnen worden ingehaald en wanneer dit wordt gedaan, is uiteraard afhankelijk van hoe de crisis zich verder ontwikkelt.
  • Alle workshops die de deelnemers van Popsport Limburg en Popsport Vista ontvangen worden uitgesteld. Of deze workshops later nog ingehaald kunnen worden, is ook afhankelijk van hoe de crisis zal verlopen. Mochten workshops in een later stadium toch door kunnen gaan en daar streven we naar, zal er intern met alle deelnemers overlegd worden over de mogelijkheden. Ondertussen zullen er diverse workshopthema’s in de komende weken/maanden digitaal worden aangeboden (vanuit Pop in Limburg en Popsport NL).

Bijdrageregelingen:

  • Er kunnen nog steeds aanvragen gedaan worden voor de Makersregeling. De pitches die onderdeel zijn van de aanvraagprocedure om in aanmerking voor een bijdrage te komen, zijn tot nu toe altijd in een fysiek groepsverband geweest. Ook voor deze setting zijn wij actief opzoek naar andere mogelijkheden. De aanvragers worden hier persoonlijk van op de hoogte gehouden.
  • Mocht u vragen hebben over de andere regelingen kunt u nog steeds per e-mail contact opnemen met de medewerkers Jesse (DOOR en Makersregeling), Julie (Programmeringsregeling) en Paul (Impulsregeling).

Music & Business:

  • De eerste sessies van Music & Business zullen online worden aangeboden. Aanmelden voor de eerste sessie is mogelijk t/m 17 april.
  • De tweede sessie van Music & Business zal ook online worden aangeboden. Aanmelden voor de tweede sessie is vanaf 19 april mogelijk.

Imagine Nederland:

  • Imagine Nederland wordt verplaatst naar 11 en 12 september.

Wij zijn druk op zoek mogelijkheden die ervoor zorgen dat activiteiten toch door kunnen gaan en dat we zo goed mogelijk bereikbaar zijn om je van dienst te kunnen zijn. Alvast bedankt voor je begrip.

Namens Pop in Limburg,

Paul Moerel

Gerelateerde artikelen met update 01-04: Maatregelen Pop in Limburg i.v.m. de Corona-crisis

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht