Nieuws

Maastrichtse band YĪN YĪN ontvangt de Jan Mans Award.

Maandag 4 december aanstaande wordt door poppodium Muziekgieterij de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jong talent uitgereikt aan de Maastrichtse band YĪN YĪN.

Ter nagedachtenis aan de in februari 2021 overleden Jan Mans heeft Muziekgieterij in 2022 een nieuwe aanmoedigingsprijs voor jong talent in het leven geroepen. Mans was van 2013 tot 2021 voorzitter van de Raad Van Toezicht van het Maastrichtse poppodium. Wim Smeets, directeur Muziekgieterij: Onze voormalige voorzitter van de RVT Jan Mans was een fantastisch mens en een belangrijke steunpilaar in de ontwikkeling van Muziekgieterij, inmiddels een van de grootste poppodia van de Euregio. Wij zijn ongelooflijk dankbaar hem in ons midden te hebben gehad. Met deze aanmoedigingsprijs hopen we aan zijn naam eer te doen en zijn kernwaardes door te kunnen geven aan jonge popartiesten.”

Elk jaar selecteert het team van Muziekgieterij een talentvolle artiest of band met origineel en relevant eigen materiaal. Acts en artiesten die zelf al actief stappen hebben gezet in hun professionele muziekcarrière. Met behulp van de Jan Mans Award krijgen deze acts een extra duw in de rug om dit doel te kunnen bereiken.

Op maandag 4 december om 16.00 uur vindt de uitreiking plaats. YĪN YĪN krijgt dan de bijbehorende zilveren Jan Mans-medaille uitgereikt.

YĪN YĪN organiseert in kader van de release van hun nieuwste album, ‘Mount Matsu’, een festival in Muziekgieterij, op 27 januari 2024. Andere artiesten die zij hebben uitgenodigd zijn onder meer Dele Sosimi, Lander & Adriaan en Collignon. Tickets voor dit evenement zijn inmiddels in de verkoop gegaan via de website van Muziekgieterij: www.muziekgieterij.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht