Nieuws

Loulou & Lou lanceren Sinterklaasalbum in verschillende muziekstijlen

Populair Limburgs kindermuziekplatform verwelkomt Sinterklaas in Disco-, Blues- en Rock ’n Roll-stijl
Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer bijna in ons land en dat moet gevierd worden! Kindermuziekplatform Loulou & Lou lanceert in samenwerking met [INTEGRAL] Music een Sinterklaasalbum in verschillende muziekstijlen. Het album verschijnt 11 november en bevat naast een cd ook kleurplaten, stickers en uiteraard een verlanglijstje.

Zangeres en bassist Sophie van Schaik uit Roermond heeft het album met haar collega’s van Loulou & Lou geproduceerd. “Op dit album staan alle Sinterklaasliedjes uit mijn jeugd. We hebben de afgelopen jaren gewerkt aan een modernisering van de tekst, en er een dansbare en gezellige versie van gemaakt. Het is echt een album geworden voor het hele gezin, met verschillende instrumenten en topmuzikanten. Juist door die verschillende muziekstijlen, Disco, Blues, Pop en Rock ’n Roll, willen we de diversiteit van muziek laten horen aan jonge kinderen en hun ouders. Er zit een legenda bij van muziekstijlen zodat je samen kan ontdekken welk genre je hoort, en we zo een steentje kunnen bijdragen aan ontwikkeling en interesse in muziek bij kinderen.” Loulou & Lou zullen een deel van de cd’s ook schenken aan alle kinderen van MUMC+, het academisch ziekenhuis van Maastricht, waar Sophie langere tijd verbleef met haar gezin.

Vanuit Roermond de wereld rond
Loulou & Lou maken liedjes en bijpassende visuals voor kinderen tot ongeveer 7 jaar en in verschillende muziekstijlen; van klassiek, tot pop, jazz en wereldmuziek. Elke muziekstijl heeft zijn eigen muzikant; onder andere de klassiek geschoolde Maestro Mozy, de wereldse virtuoos Guru Woof en de swingende Jazz Kat Louis.
Loulou & Lou, opgericht in 2017, werken vanuit Roermond en Maasbracht samen met ruim 75 professionele muzikanten uit binnen- en buitenland. Het platform ontwikkelt ook educatieve projecten. Tevens voorzien ze basisscholen, kinderdagopvangorganisaties en dans- en muziekscholen van over de hele wereld van kindermuziek. De Top 5 landen met de meeste luisteraars zijn Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Nederland, Turkije en Duitsland. Het album Loulou & Lou – Sinterklaasliedjes In Alle Stijlen verschijnt 11 november online en is vanaf dan ook verkrijgbaar in speciaalzaken. Pre-order ‘m online!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht