Nieuws

Line-up M-theater bekend

André Hazes, HAEVN, Stef Bos, Metropole Orkest & DeWolff, Yentl en de Boer, Tino Martin e.a. toegevoegd aan programma M-theater

Maastricht – Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht presenteren bekende namen uit de muziek, musical- en cabaretwereld op het podium van het M-theater. Zeker 25 voorstellingen zijn definitief en de kaartverkoop is al in volle gang. Onder andere André Hazes, HAEVN, Stef Bos, Metropole Orkest & DeWolff, Tino Martin en Yentle en de Boer zijn aan het programma toegevoegd. Inmiddels heeft de Veiligheidsregio Zuid bekend gemaakt dat het M-theater ontheffing heeft gekregen voor de maximale groepsgrootte in openbare ruimtes. Op zondag 25 oktober opent het M-theater haar deuren met een concert van Tino Martin, een dag later speelt het Metropole orkest met Tim Akkerman en Dorona Alberti muziek uit James Bond films en in december wordt het programma afgesloten met de populaire kerstconcerten van OG3NE.

M-theaters veilig bevonden bij aangescherpte maatregelen

Veiligheidsregio Zuid heeft bekend gemaakt dat MECC Maastricht en ook M-theater vrijstelling ontvangen voor de maximale groepsgrootte in openbare ruimtes. Dit betekent dat het M-theater (de nieuwe pop-up- en coronaproof theaterzaal die in MECC Maastricht gerealiseerd wordt) veilig is bevonden en alle nodige maatregelen zijn genomen om te zorgen dat een theaterbezoek mogelijk is conform de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio Zuid. Alle voorstellingen gaan door met een groepsgrootte waarbij iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden.

De initiatiefnemers Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht zijn opgelucht en enthousiast. ‘Al bij de opbouw van het M-theater wordt rekening gehouden met alle maatregelen die nodig zijn om een theater in deze tijd coronaproof te maken. Dat doen we vanuit de expertise van MECC Maastricht en Theater aan het Vrijthof’; aldus directeuren Frank Mimpen en Jean Boelen. ‘Veiligheid staat voor ons te allen tijde voorop en we willen niets liever dan het theater voor iedereen op een veilige manier te bezoeken blijft. MECC Maastricht biedt voldoende ruimte waarbij de voorgeschreven anderhalvemeter afstand kan worden gehandhaafd en er wordt gewerkt met speciale looproutes, zodat ook voorafgaand en na afloop van de shows de veiligheid gewaarborgd blijft. MECC Maastricht heeft bovendien speciale protocollen opgesteld volgens de RIVM-richtlijnen en er zijn continu ‘corona officers’ aanwezig die de naleving hiervan in de gaten houden enmensen aanspreken die zich niet aan de regels houden.’ – aldus de initiatiefnemers.

Het programma

Najib Amhali, Metropole Orkest met The Music from James Bond, Tineke Schouten, Jeroen van der Boom, Patrick Laureij, VanVelzen, Pink Project en The Dutch Eagles waren al bevestigd. Daar werd later Tino Martin, Nick en Simon, OG3NE en het afscheidsconcert van Rob de Nijs aan toegevoegd. Tevens maken verschillende musicalsterren hun opwachting in ‘Ticket to Broadway’. Vandaag wordt de line-up compleet gemaakt met niemand minder dan André Hazes, HAEVN, Stef Bos, Metropole Orkest & DeWolff en Yentle en de Boer. De organisatie is trots dat de artiesten, ondanks de aangescherpte maatregelen, vertrouwen hebben in het M-theater.

M-theater vanaf 25 oktober t/m 31 december in MECC Maastricht

Vanaf oktober wordt de Zuidhal van MECC Maastricht omgebouwd tot theaterzaal: het M-theater. De M verwijst naar Maastricht, MECC Maastricht en het aantal Meters dat nodig is om een theaterzaal in deze bijzondere tijd te realiseren. Het M-theater is een pop-up theaterzaal, die vooralsnog geopend is tot en met 31 december 2020. Mochten de 1,5 meter maatregelen langer aanhouden, dan worden door Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de mogelijkheden onderzocht om de zaal langer open te houden. Ticketverkoop: m-theater.nl

Kaartverkoop via www.m-theater.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht