Nieuws

Line-up DOSpop bekend!

Op zaterdag 10 maart vindt de 4e editie van het 4-jaarlijkse festival DOSpop plaats. Vanaf 20u00 is iedereen van harte welkom in Zalencentrum Kerensheide aan de Schineksstraat te Stein. Dit jaar staan er vier bands op de planken en wordt de pauzemuziek verzorgd door het DJ-Team van De Mosterdpot. Thema van de avond is De Oefenruimte voor bands in Stein en dat is dan ook te merken aan het programma, want veel van hetgeen er te zien en horen is, wordt aldaar gerepeteerd.

Om half 9 mag Two & a Half Pennies het spits afbijten. Hoewel de bluesroots nog hoorbaar zijn, omvat het repertoire van de vier heren veel meer. Van reggae tot rap, van rock tot funk, alles is mogelijk en niets is te gek.

Een dik uur later is het de beurt aan Pender&Kelt, een duo dat ontstaan is uit het onlangs gestopte Exit31. Ze staan garant voor liedjes die heel klein en intiem kunnen zijn en die iedereen herkent. Maar misschien gaan ze het voor #DOSpop wel helemaal anders aanpakken. Wie weet… Laat je maar verrassen.

Vervolgens is het de beurt aan KORVO, een 4-koppige progressieve pop/rock formatie. Warme én catchy zang, sterke melodische gitaarriffs en een strakke samensmelting van bas en drums vormen samen een vernieuwende sound binnen een genre waarvan menigeen de refreinen vanzelf zal ‘meebrullen’.

Tot slot zal PUB de avond afsluiten. Deze rock coverband werd opgericht in 2017 voor een eenmalig optreden. Het klikte tussen de bandleden op muzikaal en persoonlijk vlak, waarna ze besloten om door te gaan. De Urmondenaren spelen zeer diverse rock covers van Pearl Jam tot Muse en alles wat daartussen in zit.

DOSpop wordt georganiseerd door de lokale politieke partij DOS (Democratisch Onafhankelijken Stein) uit gemeente Stein. Elke editie is gekoppeld aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Het thema van de avond is dan ook iets waar de leden van DOS zich de afgelopen periode sterk voor hebben gemaakt. DOS wil laten zien waar het voor staat en op een laagdrempelige manier kennismaken met inwoners in het algemeen en liefhebbers van cultuur en popmuziek in het bijzonder.

Tijdens DOSpop kunnen de bezoekers dan ook kennismaken met de kandidaten van DOS en met het programma #BeterLokaal. Dit staat echter op de achtergrond, want DOSpop is vooral een festival met artiesten en het gaat dan ook uiteindelijk om een gezellige avond uit en de muziek die de diverse bands en DJ’s op de bezoekers afvuren.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht