Nieuws

Limburgse rockers Walden openen Pinkpop 2018 en releasen nieuwe track

De vierkoppige psychedelische fuzz band Walden uit Limburg is aanstaande vrijdag opener van het Pinkpop festival 2018. Walden is de winnaar van de Limburgse Nu Of Nooit bandwedstrijd met als hoofdprijs een plek op het Pinkpop festival. Speciaal voor het Pinkpop festival brengt de band een gloednieuw nummer uit genaamd “Friends Are OK’. Dit nummer is opgenomen tijdens de 27tapes sessions met Wouter Budé & Ingo Jetten in de Moon Music studio’s.

Pinkpop Brightlands Stage
Showtime: 15.00

Walden
Walden is een vierkoppige psychedelische fuzz band met leden uit Antwerpen, Eindhoven en Sittard. In het najaar van 2017 werd de eerste EP, genaamd Artefacts, de wereld in geslingerd. In vier nummers wordt een hap uit het verhaal van de omzwervingen van frontman Mees door Scandinavië verteld; wegrennen voor auto-smokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi,  maar ook de nachtenlange zonsondergangen en de stilte van de bergen. De liedjes gaan van delay doordrenkte, kabbelende rifjes over naar rauwe fuzz explosies. Walden heeft al furore gemaakt in zalen als de Muziekgieterij, Tivoli de Helling, Volt, de Nieuwe Nor en Paradiso. Als klap op de vuurpijl wonnen ze eind 2017 Nu of Nooit en hebben ze de eer om Pinkpop 2018 te openen. Tevens is de band voor de Popronde 2018 geselecteerd.

”De band klinkt alsof Monster Magnet en Jacco Gardner samen een week opgesloten hebben gezeten in een champignonkwekerij en daarna aan het jammen zijn geslagen” (Zefmagazine, 2017).
‘’De dromerige sound die wordt ontwikkeld om vervolgens los te gaan is magistraal’’ (3voor12, 2017).

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht