Nieuws

LIMBURGSE PRIJSWINNAARS TIJDENS LANDELIJKE FINALE KUNSTBENDE BEKEND

Afgelopen zaterdag vond alweer de 29e editie  plaats van de landelijke finale van de Kunstbende wedstrijd. Meer dan 150 jongeren streden in de Westergasfabriek in Amsterdam om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Na een lang beraad heeft de vakjury de winnaars gekozen. Limburg ging met maar liefst twee prijzen naar huis.

Limburgse prijswinnaars:

Eerste prijs Expo: Lukas Vonk, 18 jaar, Geull

Derde prijs Muziek: Merel van den Boogaard, 18 jaar, Maastricht

Alle winnaars gingen naar huis met de felbegeerde Kunstbende award en een aantal stimuleringsprijzen. De 18-jarige Lukas Vonk wist met zijn kunstwerk zowel het publiek als de gehele jury, bestaande uit o.a. kunstenaar Selwyn Senatori,  te overtuigen en wint hierdoor ook een plek in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Over Kunstbende
Kunstbende organiseert in 2019 voor de 29e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik 350 jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Gerelateerde artikelen met LIMBURGSE PRIJSWINNAARS TIJDENS LANDELIJKE FINALE KUNSTBENDE BEKEND

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht