Nieuws

Limburgse popmuziekwedstrijd Frontstage tóch van start

FrontStage, de popmuziekwedstrijd in Limburg, gaat tóch van start in september! Vijftien Zuid-Limburgse bands strijden op zaterdag 12 september in Geleen en op zondag 20 september in Heerlen. Zij strijden om een plek op maar liefst drie popfestivals in Zuid-Limburg in 2021. Fans zijn van harte welkom!

Wie staan er straks in 2021 én op Bruis, én op Daddy Cool én op Mama’s Pride Festival? Na de regiofinales in Geleen en Heerlen zijn de drie winnaars bekend. Begin dit jaar maakten de drie poppodia een selectie (er waren meer dan 2x zo veel aanmeldingen). Na de lockdown moest de popwedstrijd worden afgelast. “We zijn blij die draad nu wél weer te kunnen oppakken. Bands moeten spelen.” zegt Mama’s Pride voorzitter Koen van den Berg enthousiast. “Dat willen ze graag ook! Dankzij de steun van diverse sponsors, maar ook gemeenten en provincie klinkt er over nog geen twee weken weer live muziek in de openlucht. Het kan nu nog!”

Zaterdag 12 september gaat FrontStage dus van start. Deze muziekwedstrijd gaat wél door, want de finales zijn in de buitenlucht en dus volledig corona-proof. “We kunnen een beperkt publiek toelaten, in verband met de onderlinge afstand mogen we maximaal 150 supporters per regiofinale ontvangen.” licht Koen van den Berg toe. De stichting Mama’s Pride organiseert de twee regiofinales voor 043 en 046, letterlijk op het voormalige Pinkpop-terrein, de wielerbaan van Laco Glanerbrook. Uit de regio Sittard/Geleen strijden daar de bands FØNKL (hiphop), RXCK (r&b), Relics (rock), Endeavour (metalcore) en Ar-Jane (singer-songwriter). Maastricht en omgeving wordt vertegenwoordigd door de formaties: 37 Degrees (electropop), Mala (singer-songwriter), Maassa (rock), Maxime X Glyn (r&b) en Daddy Unchained (nu-metal). Eén week later strijden op Playa Urbana, het tijdelijke openluchttheater van Zeezicht en de Nieuwe Nor op C-Mill in Heerlen, de 045-acts voor een plek: Anna Nita (r&b), A Minor Problem (poppunk), Eva Kroezen (singer-songwriter), Defenestrate (metal) en Buzzard’s Brew (funk).

“Overigens, de toegangstickets voor deze drie regiofinales komen direct ten goede aan de acts! Als mensen tickets bestellen kunnen ze een band-code meegeven en zo hun act steunen.” aldus Van den Berg.

Iedere regiofinale levert dus één winnaar op. En de drie winnaars spelen – samen – op de drie popfestivals in 2021: Bruis (Maastricht), Daddy Cool (Heerlen) en Mama’s Pride (Geleen). Zij gaan dit na-/voorjaar een creatief traject in – in samenwerking met de Zuid-Limburgse poppodia – om sámen hun winnende set op de drie festivals neer te zetten.

De voorverkoop start woensdag 2 september om 12:00 uur via de website van Mama’s Pride.  Maximaal twee tickets per bestelling zijn toegestaan. Steun jouw bands met hun bandcode, dan gaat het volledige aankoopbedrag naar hen!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht