Nieuws

LIMBURGSE FINALISTEN KUNSTBENDE BEKEND!

Afgelopen zondag heeft de 30e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden via livestream in Schouwburg De Domijnen en poppodium VOLT in Sittard. Meer dan 300 jongeren uit de hele provincie streden vandaag voor diverse prijzen en om een plek in de landelijke finale op zaterdag 7 en zondag 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar oud streden in de zeven categorieën: DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, voor een plek in de landelijke finale. Door het verschuiven van de voorronde hebben de deelnemers een half jaar moeten wachten op een vervolg. Ze hebben in deze tijd weinig tot geen mogelijkheden gehad om hun creativiteit te uitten, behalve door thuis hard te werken aan hun act. Dit leverde in de voorronde weer een hoop verrassende, ontroerende en spectaculaire momenten op. Om contactmomenten tijdens de wedstrijd zeer beperkt te houden is de planning zodanig opgesteld dat afzonderlijke acts elkaar niet treffen op locatie. Er werd ook geen publiek toegelaten en de categorie Dans mag op 25 oktober via livestream hun kunsten laten zien. Kortom: ‘Kunstbende is een Coronaproof uitlaatklep voor jong creatief talent!’

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek

1. Black Swords – Melick

2. Lynn van Sleeuwen – Horst

3. GG Joanne – Valkenburg a/d Geul

Dans

1. N.n.b.

2. N.n.b.

3. N.n.b.

Taal

1. Sara Curfs – Oirsbeek

2. Ploen Mevis – Schinnen

3. Lara Stapper – Melick

Fashion

1. Ploen Mevis – Schinnen

2. Elmarie – Sittard

3. Gen Z – Well

Theater

1. Nigel Otermans – Haler

2. Conor Hubers – Well

3. De Uitdaging – Kerkrade

Film

1. Lente van Oppen – Klimmen

2. Tygo Erprath – Venlo

3. Willkamayu Oomen – Buchten

DJ

1. Saigai – Lottum

2. Stanley Redex – Kerkrade

3. Redfools – Swalmen

Expo

1. Ferran Harrer – Sittard

2. Cailey Beerendonk – Hoensbroek

3. Timo Verschuren – Ulestraten

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 7 en zondag 8 november 2020 in de Westergasfabriek te Amsterdam.

Tijdens Kunstbende maken deelnemers kans op vele (stimulerings)prijzen zoals workshops, een fotoshoot, kaartjes voor het Pinkpop festival en nog veel meer. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

Over Kunstbende

Kunstbende organiseert in 2020 voor de 30e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik 300 jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht