Nieuws

LIMBURGSE FINALISTEN KUNSTBENDE 2019 BEKEND!

Afgelopen zondag heeft de 29e Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd plaatsgevonden in Schouwburg De Domijnen in Sittard. Meer dan 350 jongeren uit de hele provincie streden vandaag voor diverse prijzen en om een plek in de landelijke finale op zaterdag 29 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam.
Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar streden in de acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater, voor een plek in de landelijke finale. De voorronde leverde weer een hoop verrassende, ontroerende en spectaculaire momenten op. In totaal vonden er 136 optredens en presentaties plaats op de diverse podia van de schouwburg, meer dan 350 Limburgse jongeren schreven zich in voor de wedstrijd. Kunstbende bereikte in Limburg veruit de meeste deelnemers ten op zichten van andere provincies in Nederland.

Per categorie heeft een deskundige jury uit alle deelnemers drie prijswinnaars aangewezen.

Muziek
Merel – Maastricht

Annika Lara – Born
GG Joanne – Valkenburg a/d Geul

Dans
J.J. – Maastricht

Evolution – Maastricht

Siri Petit – Sittard

Taal
Annika – Born
Sara – Oirsbeek
EVA – Neer

Fashion
Elmarie – Sittard
Shine and love  – Venlo
Imke Broekhuis – Maastricht

Theater
Nigel Otermans – Haler
De Scabushi’s – Buchten
Schaapjes – Kerkrade

Film
Chloe & Tan – Maastricht
DSL Films – Hoensbroek
Evelyn Simon – Bocholtz

DJ
Isis Cloudt – Heythuysen
Saigai – Lottum
Stanley Stones – Eys

Expo
Lukas Vonk – Geull
Hyde – Roermond
Juliet Janssen – Wijlre

De eerste-prijs-winnaars van elke categorie krijgen een natraject met coaching en optredens aangeboden en nemen deel aan de landelijke finale op zaterdag 29 juni 2019 in de Westergasfabriek te Amsterdam.

Tijdens Kunstbende maken deelnemers kans op vele (stimulerings)prijzen zoals workshops, een fotoshoot, kaartjes voor het Pinkpop festival, vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals door heel Limburg tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour en nog veel meer. Kunstbende is vooral een goede gelegenheid voor jong talent om podiumervaring op te doen en naamsbekendheid te vergroten. Veel bekende artiesten begonnen ooit bij Kunstbende zoals Martin Garrix, DeWolff, Claudia de Breij, Jan Kooijman, Sanne Vogel en Howard Komproe.

Over Kunstbende
Kunstbende organiseert in 2019 voor de 29e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik 350 jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Gerelateerde artikelen met LIMBURGSE FINALISTEN KUNSTBENDE 2019 BEKEND!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht