Nieuws

Limburgs boekingskantoor Thunder Agency start samenwerking met ADA/Warner Music Benelux

Het Limburgse artiestenboekingskantoor Thunder Agency is een samenwerking aangegaan met ADA, de distributietak van Warner Music Benelux. Hierdoor kan het bedrijf uit Roermond wereldwijd muziek uitbrengen van talentvolle artiesten via het netwerk van ADA. Ook versterken ze op deze manier hun bestaande uitgaansconcepten met een eigen platenlabel. In deze hoedanigheid komt op vrijdag 21 januari de eerste single uit van Amsterdamse producer The Groove Supplier en vocalist Darren Fewins uit New York. De single wordt gelanceerd op het nieuwe label Disco Tropicana Records, vernoemd naar het populaire discofeest uit de stal van Thunder Agency. De samenwerking komt voort uit een coronaperiode waardoor het bedrijf zichzelf noodgedwongen opnieuw heeft uitgevonden.

Als boekingskantoor gespecialiseerd in elektronische dancemuziek is Thunder Agency al sinds 2012 actief in het adviseren van poppodia, discotheken, festivals en organisatoren met het boeken van onderscheidende artiesten line-ups. Ook ontwikkelen ze volledige uitgaansconcepten voor opdrachtgevers, waarbij niet alleen de line-up, maar ook de branding en marketing uit handen genomen wordt. Door de coronacrisis viel in maart 2020 in één klap het grootste gedeelte van het bedrijfsmodel weg. Sindsdien zijn de nachtclubs niet meer geopend geweest en daarmee dus ook nauwelijks inkomsten te genereren voor het bedrijf dat gevestigd is op de derde verdieping van ECI cultuurfabriek in Roermond.

Ongemak maakt creatief en al vrij snel kwam het idee op om een eigen platenlabel te beginnen, om zo in ieder geval artiesten online een goed podium te geven. In het verleden heeft Thunder Agency al regelmatig talentvolle, regionale DJ’s en producers geholpen aan hun eerste stappen richting internationaal succes en de verwachting is dat een platenlabel hieraan kan bijdragen. In een branche waar het aantal streams op platforms als Spotify, YouTube en Deezer in rap tempo de CD-verkopen en verkochte downloads heeft overtroffen, is een ervaren partner met wereldwijd netwerk essentieel. De gesprekken met Warner Music Benelux werden gestart en resulteerden in een distributie-overkomst met deze muziekgigant, bekend als één van de grootste partijen ter wereld. Dankzij hun wereldwijde distributienetwerk, dat alle grote streamingplatformen en verkoopsites omvat, kan Thunder Agency snel singles van artiesten op de markt zetten en profiteren van de ervaring en het netwerk van hun samenwerkingspartner.

Informatie voor redactie:

Thunder Agency

ECI 13

6041 MA

Roermond

 

Meer informatie over onze werkzaamheden is te vinden op onze website:

www.thunderagency.nl

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht