Nieuws

Limburg luidt de zomervakantie muzikaal in met de ‘Week van de Limburgse Popmuziek’!

Pop in Limburg en L1 slaan de handen ineen en lanceren vanaf maandag 13 juli  tot en met zondag 19 juli de Week van de Limburgse Popmuziek. Muzikanten, bands, muziekcafés, jongerenverenigingen, cultuur- en poppodia worden uitgedaagd om naar buiten te treden en liveoptredens in de openlucht te organiseren. De Week van de Limburgse Popmuziek is opgezet om de sector een hart onder de riem te steken, om talent een podium te bieden én om muziekliefhebbers in Limburg de gelegenheid te geven om weer live muziek te beleven, door de héle provincie.

Aanleiding
Door de coronacrisis zijn alle concerten, festivals en tours in binnen- en buitenland afgelast en is de hele muzieksector ruw tot stilstand gekomen. En juist voor een sector die zo ondernemend is en zo goed in staat is om eigen middelen te creëren, komt de crisis hárd aan. Het is dan ook van belang dat de sector, muzikanten, bands en de podia, in contact blijven met hun publiek. Zeker na de afgelopen maanden van ‘lockdown’ en ondanks alle online-initiatieven, is het urgent om als sector naar buiten te treden. Door coronatijd heeft de Limburgse popsector meer dan ooit behoefte aan zichtbaarheid en erkenning.

Organiseer je eigen concert en doe mee!
L1 en Pop in Limburg dagen je uit om zelf een concert de organiseren. Ben je muzikant, vrijwilliger bij een scouting of jeugdhuis, kroegbaas of run je een cultuur- of poppodium? Stel dan je tuin, café, schuur of zaal open voor een liveoptreden van lokaal talent. Meld je activiteit aan op de website en download je gratis campagnemateriaal zoals posters en uitingen voor social media. Dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgen de eerste vijftig concerten die worden aangemeld voor de actieweek een financiële tegemoetkoming in de onkosten die worden gemaakt. Pop in Limburg en L1 zullen alle deelnemende acts en organisaties, die de hashtag #WLP2020 gebruiken bij sociale media uitingen, online ondersteunen om zo meer bekendheid te genereren.

Ruim aandacht op TV en radio
L1 toert de hele week met een aantal cameraploegen en razende reporters door de provincie om zo veel mogelijk activiteiten te verslaan met TV en Radio. Elke dag worden er items opgenomen en door middel van livestream via de websites van L1 en Pop in Limburg uitgezonden. Alle opnames van L1 worden dagelijks samengevat in een tv-item, verrijkt met korte interviews en dagelijks (maandag tot en met zaterdag) uitgezonden op tv. Aan het eind van de week sluiten we af met een compilatie van alle activiteiten die L1 heeft kunnen verslaan in een 55 minuten durende aflevering! Daarnaast zal L1 Radio de hele dag in elke uitzending popmuziek van eigen bodem ten gehore brengen.

Uitzendtijden L1 TV
Maandag tot en met zaterdag:
– 12:00 uur + 16:00 uur (live stream via Facebook)
– 17:00, 19:00 en 22:00 uur impressie opnamesessie

Zondag:
– 11:00, 16:00 en 23:00 uur: concert-aflevering

Voor meer informatie en beeldmateriaal gaat u naar www.deweekvandelimburgsepopmuziek.nl .

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht