Nieuws

Lil Kleine naar Venlo tijdens Urban Village

De Nederlandse rapper Lil Kleine komt naar Venlo tijdens het nieuwe concept Urban Village. Op zaterdag 28 december staat hij in de popzaal van De Maaspoort Theater & Events. De avond is een samenwerking van De Maaspoort met Poppodium Grenswerk en Circle Events. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 18 oktober om 11:00 uur.

Lil Kleine
Lil Kleine is de meest beluisterde artiest op Spotify in Nederland en noteerde meerdere malen de eerste plek in de Nederlandse Top 50 met hits als ‘Krantenwijk’, ‘Loterij’ of ‘Miljonair’. Het optreden van Lil Kleine valt samen met de release van zijn nieuwe album, dit najaar. De nieuwe plaat, die als titel “Het Album” heeft, is volgens Kleine ‘een stuk volwassener’ dan zijn eerdere platen. Het vaderschap heeft hem tijdens het schrijven anders naar dingen laten kijken. ,,Ik denk dat je onbewust over verantwoordelijkheid nadenkt. Dus ik denk dat mijn muziek veel volwassener is. Het is bijna tegen het disco en pop aan”, aldus de rapper.

“Lil Kleine doet op dit najaar maar een heel select aantal optredens, dus het is tof dat we hem hiervoor hebben kunnen strikken. En middenin de kerstvakantie. Alle scholieren en studenten hebben vrij, dus dat past precies,” zegt Johan Hauser, programmeur Grenswerk.

Urban Village
Het optreden van Lil Kleine maakt deel uit van een nieuw concept genaamd Urban Village. Urban Village is een terugkerende clubavond waarbij verschillende (landelijk bekende) artiesten de Frans Boermans zaal van De Maaspoort Theater & Events kleur geven.

“We zijn super trots om Urban Village te mogen aftrappen met Lil Kleine. Venlo heeft een ongekend muzikaal en cultureel aanbod en Urban Village sluit hier naadloos op aan en beantwoordt de vraag naar grootschalige indoor evenementen binnen een specifieke doelgroep,” aldus Bob Canters & Dennis Göppel, mede-initiatiefnemers van dit concept.

Urban Village vindt plaats op zaterdag 28 december (22:00 – 02:00) in de Frans Boermans zaal van De Maaspoort Theater & Events. De rest van de line-up wordt binnenkort bekend gemaakt. De kaartverkoop start vrijdag 18 oktober om 11:00 uur.

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht