Nieuws

Lex Uiting, Janet Livv, Luuk Cuijpers, As Equals, Ruby Mus winnaars Limburgse Popprijzen 2023!

Lex Uiting, Janet Livv, Luuk Cuijpers, As Equals, Ruby Mus winnaars Limburgse Popprijzen 2023!

Verrassing van de avond: Janet Livv opent Pinkpop 2025!

Op zondagavond 17 maart 2024 werden de Limburgse Popprijzen over het jaar 2023 uitgereikt tijdens een liveuitzending van L1. De winnaar in de categorie ‘Beste Song’ is Ruby Mus. De winnaar in de categorie ‘Album’ is Lex Uiting. De winnaar in de categorie ’De Young Professional’ is Luuk Cuijpers. De winnaar in de categorie ‘Beste Initiatief’ is As Equals. En de winnaar in de categorie ‘De Belofte’ is Janet Livv, die tevens binnen deze categorie een openingsplek op Pinkpop 2025 heeft weten te bemachtigen. De categorieën ‘Beste Song’ en ‘Beste Album’ zijn publieksprijzen. De overige categorieën zijn beoordeeld door een externe beoordelingscommissie. De winnaars ontvangen geldbedragen en andere prijzen (lees verder), die mede mogelijk gemaakt zijn door de Provincie Limburg en partners, die zij mogen inzetten om te investeren in hun activiteiten of muzikale carrière.

Beste Song
De categorie ‘Beste Song’ bekroont een nummer dat niet alleen uitblinkt in artistieke inhoud, maar ook in impact. Vooraf konden mensen hun favoriete song insturen. Vanuit deze nominaties kon het publiek stemmen op zijn of haar favoriete song. De winnaar is Ruby Mus met het nummer F.E. Ruby Mus combineert haar achtergrond in R&B, pop met ritmische elementen en elektronische elementen. Hierdoor ontstaat een eigen unieke sound.

Goed nieuws voor Ruby, haar eigen Gemeente Kerkrade verdubbelde het prijzengeld waarmee Ruby Mus kan investeren in haar muziek.

Beste Album
In de categorie ‘Beste Album’ wordt zowel artistieke kwaliteit als impact bekroond. Deze categorie bestaat uit nominaties door het publiek. Op deze nominaties kon het publiek uiteindelijk ook stemmen. De winnaar in deze categorie is Lex uiting met zijn album LEX. Dit album is voor het eerst volledig in het Limburgs gezongen.

Gemeente Venlo verdubbelde het prijzengeld voor Lex Uiting om te investeren in zijn muziek!

Beste Initiatief
De categorie ‘Beste Initiatief’ richt zich op initiatieven of projecten die uit de Limburgse scène zijn ontstaan. De winnaar van deze categorie is As Equals Festival. Dit is een jaarlijks terugkerend festival van Filmtheater ‘De Nieuwe Scene’ en ‘ECI cultuurfabriek Roermond.’ Ze willen gelijkheid benadrukken.

Gemeente Roermond heeft het prijzengeld verdubbeld zodat dit initiatief zich verder kan ontwikkelen!

Young professional
Met de categorie ‘Young Professional’ spreekt de Limburgse popsector uit monde van Pop In Limburg, haar waardering uit voor aanstormend talent achter de schermen. Wie is er ondernemend, multifunctioneel en actief betrokken bij de organisatie van een evenement, werkt keihard en met veel succes voor een (pop)organisatie of is de drijvende kracht áchter een artiest of band en zorgt ervoor dat deze flinke stappen maakt? Deze categorie is dit jaar gewonnen door Luuk Cuijpers. Hij werkt graag bij evenementen waar hij zelf naartoe gaat. Hij reist het hele land door als freelancer ‘Geweun Luuk’ om te werken op festivals zoals Lowlands en Pinkpop.

Luuk won ook een ticket voor Eursonic Noordeslag 2025! Partner ESNS stelde deze extra prijs beschikbaar!

De Belofte
De categorie ‘De Belofte’ richt zich op (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze popprijs categorie wil Pop In Limburg investeren in de groei van de artiest of act, zodat deze zich verder kan ontwikkelen binnen de popwereld. Janet Livv is de winnaar van deze categorie. Haar muziekstijl is een bloeiende mix van emotie en ritme, ze navigeert behendig tussen de genres van drum ’n bass, UK-garage en electro-pop.

En dan nog even dit: Janet Livv STAAT OP PINKPOP 2025!
Tijdens de uitreiking van de Limburgse Popprijzen had de organisatie van de Limburgse Popprijzen een grote verrassing in petto voor de winnaar in de categorie ‘De Belofte’. Janet Livv mag namelijk het Pinkpop festival in 2025 openen! Al ruim drie decennia investeert Pinkpop in Limburgs talent, dankzij een intensieve samenwerking met de provinciale koepel voor popmuziek: Pop in Limburg.

Volgend jaar, in 2025, zal dus Janet Livv het festival mogen aftrappen. Daarmee is Janet Livv overigens ook de eerste naam die bekend wordt voor de line-up van Pinkpop 2025. Het is vrij uniek in Nederland dat een lokale popprijs een plek kan opleveren op zo’n groot internationaal bekend podium.

Voor meer informatie over de Limburgse Popprijs, gaat u naar www.limburgsepopprijs.nl.

Met dank aan alle partners van de Limburge Popprijs zijn o.a. Provincie Limburg, Pinkpop, Eurosonic Noorderslag, L1, Muziekgieterij Maastricht, MPX MG, MOJO, Gemeente Venlo, Gemeente Roermond, Gemeente Kerkrade, LKCA, Kool Cult, Stadsnomade, Heads up Mgmt

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht