Nieuws

Lazy Queen (US/ Noorwegen) eerste keer in Nederland en geeft show in Oefenbunker!

De grunge band Lazy Queen uit de US en Noorwegen komt voor het eerst naar Nederland later deze week. De eerste show zal plaatsvinden in het Paardcafé in Den Haag op 28/4 en de volgende show in het Oefenbunker in Landgraaf op 29/4.

Het energieke viertal ontploft op het podium. Het geluid is gebaseerd op een stevige fundering van luide garage rock overlegd met wulpse gitaar melodieën, feedback en shoegaze gevoelens. Dit allemaal samen komt aan als een akoestisch auto ongeluk. Gepaard hierbij komen zanger Henrik Soeberg’s agressieve, en soms duistere, zanglijnen. Hierdoor wordt de indruk wordt gewekt dat alles op het punt staat uit elkaar te vallen op de mooiste manier ooit.

De band is in 2013 in New York opgericht door Henrik Soeberg en Reyson Morales. Terwijl ze daar waren hebben ze talloze shows gespeeld in de vetste zalen die het eiland hen te bieden had, is hun EP uitgekomen op een label in Seattle, hebben ze in Puerto Rico getoured en hebben ze positieve reviews gekregen van nationale en internationale pers.

In mei van 2016 is Henrik naar Noorwegen verhuisd en daar heeft hij Lazy Queen voortgezet. Ook hier speelde ze weer in de populairste venues. Dit zal de eerste Europese tour zijn en zeker niet de laatste. Op dit moment zijn ze nieuw materiaal aan het schrijven voor de aankomende release. Uiteraard zal dit nieuwe materiaal ook te horen zijn live op deze tour, dus zorg dat je er bij bent!

Oefenbunker | zaterdag 29 april 2017
Deuren: 20:00
Start: 21:00
Voorverkoop: €7,-
Deuren: €10,-

SUPPORT: Sugar Plum Fairy & Mantra Maze

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht