Nieuws

Lambchop in het Royal Theater tijdens Cultura Nova

De Amerikaanse alternatieve country band Lambchop komt naar Cultura Nova. Het uit Nashville afkomstige collectief rondom muzikant Kurt Wagner geeft een concert op 22 augustus in het monumentale leegstaande Royal Theater in Heerlen. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Poppodium Nieuwe Nor en Parkstad Limburg Theaters.

Lambchop is het los-vaste collectief met zanger en songwriter Kurt Wagner als creatieve spil. De band staat bij liefhebbers bekend om hun bezwerende aan Americana gelieerde muziek, waarbinnen ook uitstapjes gemaakt worden naar post-rock, soul en elektronica. Sinds debuutalbum ‘I Hope You’re Sitting Down’ uit 1994 heeft de band een grote fanschare opgebouwd.

Dat Lambchop moeilijk in een hokje te stoppen is bewijst het in november verschenen album ‘FLOTUS’ (For Love Often Turns Us Still). Hierop klinkt de band elektronischer dan ooit. Wagner liet zich voor de plaat inspireren door moderne hiphop, soul en rhythm & blues. De lovende recensies prijzen het ambachtelijk songwriterschap en de experimenteerdrift, waarmee Lambchop na 25 jaar nog onverminderde actueel is.

Het in 1937 door Frits Peuts ontworpen theater diende ruim 70 jaar als bioscoop en staat sinds 2014 leeg. Dankzij de monumentale status heeft het theater van binnen en buiten nog dezelfde uitstraling als in 1937, wat het een unieke locatie maakt voor dit concert.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.plt.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht