Nieuws

KWANTE HIPPE VERTEGENWOORDIGD LIMBURGSE TAAL IN LEEUWARDEN

De Venlose dialect pop band Kwante Hippe is gekozen om de Limburgse taal te vertegenwoordigen op een internationaal talenfestival in Leeuwarden.

Op een regenachtige namiddag in maart rinkelde de telefoon van Paul Breuer, de frontman van Kwante Hippe. Leeuwarden-Fryslân is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Honderden acts en exposities laten in 2018 de rijkdom, verscheidenheid en gemeenschappelijkheid van de Europese culturen zien. “Aan ons was de vraag om de Limburgse taal te vertegenwoordigen middels een optreden in talenpaviljoen MeM. Een behoorlijke eer!”. In het paviljoen in het centrum van Leeuwarden staat iedere week naast het Fries, één specifieke streektaal centraal. De eerste 10 weken zullen dat de Nederlandse streektalen zijn, waaronder dus het Limburgs.

De band Kwante Hippe bestaat nu bijna vijf jaar. In die tijd hebben zij onder andere de “Jo Erens Priès” gewonnen als aanstormend talent in Limburg, is hun debuutalbum ‘Wat As Alles Lök’ tot stand gekomen en hebben zij het Zomerparkfeest in Venlo mogen openen.

Op zondag 29 april mogen zij daar een optreden in het Friese Leeuwarden aan toevoegen. Tijdens dit optreden zullen zij tevens de handen ineen slaan met de Twentse formatie Dokter Watjes die o.a. hun klanken ten gehore mochten brengen op de Zwarte Cross en Eurosonic Noorderslag. “We hebben er enorm veel zin in om ons mooie dialect te presenteren”. Het optreden van Kwante Hippe is tevens live te volgen via hun Facebook account.

www.kwantehippe.nl
www.facebook.com/kwantehippe
https://lanfantaal.nl/project/talenpaviljoen/   
https://www.facebook.com/Mem.LivingroomofLanguages/

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht