Nieuws

‘Klein.Berlijn’ op Schelmenhofje Culturele Hotspot Tijdens Cultura Nova 2018

Klein.Berlijn, de verrassende pop-up culturele hotspot van Heerlen, keert tijdens Cultura Nova terug op het Schelmenhofje. In samenwerking met het theaterfestival zorgt poppodium NIEUWE NOR ervoor dat het pleintje aan de Pancratiusstraat van 25 augustus tot en met 2 september zal bruisen van gratis activiteiten, zoals muziekoptredens van o.a. Mauro Pawlowski en Funkanizers, poëzie in samenwerking met Borderlines Poetry Slam en voorproefjes van Mosae Zappa Festival en Popronde Heerlen.

Op het Schelmenhofje in Heerlen waan je je tijdens Cultura Nova een klein beetje in hip Berlijn. Door de aankleding, diverse activiteiten en met mural ‘L’étranger’ van Os Gemeôs als blikvanger, proef je de sfeer van de vele culturele vrijplaatsen die de Duitse hoofdstad rijk is. Elke dag zijn er tijdens Klein.Berlijn muziek- en poëzie-optredens in een ander thema; van gypsy tot old skool hiphop.

Tijdens Cultura Nova opent Klein.Berlijn elke dag haar deuren met uitzondering van maandag en dinsdag. In het weekend opent de horeca vanaf 13:00 uur, op weekdagen vanaf 17:00 uur. De activiteiten eindigen dagelijks tussen 22:00 en 23:00 uur.

Klein.Berlijn is één van de vele onderdelen van Cultura Nova waarbij de NIEUWE NOR dit jaar betrokken is. Zo organiseert het poppodium een afterparty bij de openingsavond met de naam Cultura Novacane, het theaterconcert Permanent Destruction, een americana-concert van Dylan LeBlanc en Nicole Atkins en een het driedaagse evenement De-/Reconstructie van Studio 54, waarbij voor het laatst gedanst kan worden in de voormalige discotheek Studio 54 aan de Pancratiusstraat.

Gerelateerde artikelen met ‘Klein.Berlijn’ op Schelmenhofje Culturele Hotspot Tijdens Cultura Nova 2018

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht