Nieuws

‘King of Midwestern Swing’ Pokey LaFarge naar NIEUWE NOR

De Amerikaanse troubadour en entertainer Pokey LaFarge komt op woensdag 30 mei a.s. naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. De ‘King of Midwestern swing’, zoals zijn bijnaam luidt, is geboren met een oude ziel. Samen met zijn fenomenale band brengt hij stijlen als ragtime, swing, bluegrass en country, samen ook wel tot ‘Riverboat Swing’ gedoopt, tot leven alsof hij deze stromingen zelf allemaal verzonnen heeft. Een optreden van LaFarge heeft dan ook de sfeer van een tocht op een riverboat op de Mississippi in de jaren twintig of dertig van de vorige eeuw.

Blues, folk, country, gipsy, swing, bluegrass,… De muziek van Pokey LaFarge klinkt alsof hij al decennia  ang rondzwerft aan de oevers van de Mississippi, spelend op zijn banjo. De Americana is met de paplepel ingegoten en de snaarinstrumenten zitten met secondenlijm aan zijn vingers geplakt. Pokey LaFarge deelde het podium met Jack White, The Raconteurs, Wanda Jackson, Old Crow Medicine Show en Carolina Chocolate Drops.

Vorig jaar bracht Pokey LaFarge een nieuw album uit. ‘Manic Revelations’ is zijn meest politiek beladen plaat tot dusver. Een nummer als ‘Riot In The Streets’ beschouwt de rassenrellen in Fergusonen ‘Mother Nature’ strijdt tegen de onrealistische imago-normen die de maatschappij  plegt bij vrouwen. ‘Silent Movie’ is een oproep om vooral jouw directe omgeving lief te hebben en niet opgeslokt te worden door de chaos van de buitenwereld. Pokey LaFarge en band verpakken al deze kopzorgen met onbuigzaam optimisme: de swingende klanken van blazers, harmonica, piano en Pokey’s doorleefde stem zullen altijd zegevieren. In Amerika houden ze van een een happy ending, en wat pure Amerikaanse muziek betreft is LaFarge inmiddels een klasse op zichzelf.

Pokey LaFarge speelde in 2012, vlak voor zijn wereldwijde doorbrak, al een keer in de NIEUWE NOR. Op woensdag 30 mei 2018 komt hij terug voor een intiem concert in het poppodium van Heerlen.

Pokey LaFarge
30 mei 2018
locatie: NIEUWE NOR, Heerlen
€ 22,50 voorverkoop | € 25,00 avondkassa
info & tickets: www.nieuwenor.nl

Gerelateerde artikelen met ‘King of Midwestern Swing’ Pokey LaFarge naar NIEUWE NOR

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht