Nieuws

Kersmis in Venlo

Kunst- en cultuurproject m.m.v. diverse Venlose artiesten

Kersmis in Venlo
Op vrijdag 13 december vindt de presentatie plaats van Kersmis in Venlo;  een bijzonder project van Venlose singersongwriters en schrijvers. De komende maanden worden 16 dialectkerstliedjes en 4 kerstverhalen geschreven, die samen in een mooi vormgegeven boekwerk verschijnen. Cameraman Rob Hodselmans maakt bovendien een videoclip van één nummer waaraan alle muzikanten deelnemen. Tickets zijn te krijgen via de website van Grenswerk en de verschillende voorverkooppunten. Het boekwerk inclusief cd zijn vanaf eind november onder andere bij Sounds en het Grenswerk Café verkrijgbaar.

Kersmis in Venlo
Kersmis in Venlo is een kunst- en cultuurproject rond het thema kerstmis. In dialectliedjes, korte verhalen en een videoclip geven schrijvers en singer-songwriters uiting aan hun persoonlijke kerstgevoel. Kersmis in Venlo moet een tijdsdocument (cd/boek/online) worden dat niet alleen de actuele status van de lokale dialect(pop-)cultuur van Venlo vastlegt, maar ook de kerstbeleving anno 2019 beschrijft.

Deelnemende artiesten
De volgende artiesten en bands hebben hun medewerking toegezegd: Frans Pollux, Baer Traa, Bert van den Bergh, Huub Holtman, Linda Zijlmans, Marcel Tabbers (Venlo Snackbar Dreamer), Jules Fransman (Waers), Jacques-Paul Joosten, Jelske Wilmer, Kwante Hippe, Marinho Peeters (Linke Mik), Arno Adams en Michiel van der Grinten. Sef Derkx, Jan van Mersbergen, Hanneke Hendrix en Daan Doesborgh schrijven een kerstverhaal.

“Driving home for Christmas…” Het is altijd hetzelfde liedje. Deze en vele anderen. Maar waarom hoor je nooit eens een kerstliedje in het Venloos dialect? Omdat die er niet zijn. En dat is eigenlijk best vreemd, want er zijn zoveel artiesten die in het Venloos zingen. Hoog tijd dus voor een muziekproject waarin dialectbands en singer/songwriters een kerstliedje schrijven én opnemen. Om het kerstgevoel extra kracht bij te zetten worden bij de muziek vier sfeervolle kerstverhalen geschreven en een videoclip gemaakt. Zo ontstaat in 2019 een prachtig Venloos kerstgeschenk. De cd met boekwerk wordt op vrijdag 13 december gepresenteerd in Poppodium Grenswerk. Alle liedjes worden dan live op het podium gebracht. 

Gerelateerde artikelen met Kersmis in Venlo

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht