Nieuws

Kapsalon theater in de ECI cultuurfabriek

Het Limburg Festival en ECI cultuurfabriek bundelen op woensdag 19 januari hun krachten en toveren de theaterzaal om in een heuse kapsalon. Daarmee haken ze aan op het landelijke initiatief ’Kapsalon Theater‘ waarmee verschillende theaters eenmalig hun deuren openen als offensief tegen de geldende coronamaatregelen voor de cultuursector.

Onder het motto ‘Theater, geknipt voor je’ worden de haren van toeschouwers gekapt door Vasco, Haarsnijder & Barbier uit Roermond terwijl zij naar een voorstelling kijken of een concert beluisteren. Of je kijkt een film tijdens de ‘workshop filmkijken’. Omdat ECI cultuurfabriek niet alleen een theater is, betrekken ze al hun afdelingen hierin.

In de theaterzaal presenteren Het Laagland hun voorstelling Pussy en dansen Soraya & Kenji ‘Dichtbij’ van het project Pak je Podium. Een initiatief van ECI cultuurfabriek waarbij lokale talenten een kans kregen om een productie te ontwikkelen en tevens op te treden, omdat Corona er behoorlijk had ingehakt. Een verdere aanvulling van het programma volgt.

Tijdens de workshop filmkijken wordt de film Alles op tafel vertoond. Een film die nooit meer in de filmzalen of bioscopen zal draaien. Dit is dus de laatste kans. Alles op deze avond zal veilig verlopen, met mondkapjes, 1,5 meter afstand en coronatoegangsbewijzen. Het zogeheten Kapsalon Theater, zie kapsalontheater.nl , en de Workshop Filmkijken moet een tegengeluid bieden aan de door het kabinet opgelegde maatregelen in de gehele cultuursector. De cultuursector blijft vooralsnog tot ten minste 25 januari dicht.

Reserveer je kaartje voor een knipbeurt of voor de cursus filmkijken op www.ecicultuurfabriek.nl

Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) steunt en Landelijke lobby-organisatie voor kunst en cultuur Nederland (Kunst92) steunt dit initiatief.

 

Noot voor redactie niet voor publicatie Meer informatie:

Margo de Kock directeur ECI cultuurfabriek

margo.dekock@ecicultuur.nl 0475-317171

 

Jan Klompen directeur Limburgfestival

info@limburgfestival.nl 06-51390004

 

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht