Nieuws

Josh Island geselecteerd om tijdens “Benelux 60 Jaar Jubileum” voor Staatshoofden in Brussel op te treden

De in Maastricht gevestigde singer-songwriter Josh Island mag als enige muzikant op het 60-jarig jubileum van de Benelux op 5 Juni in Brussel optreden. Er zal een groot publiek van 450 personen aanwezig zijn, waaronder ook de staatshoofden van Nederland, België en Luxemburg.

“Ik voelde me aanvankelijk nogal geschokt om eerlijk te zijn, maar natuurlijk op een positieve manier! Ik verwachtte geen persoonlijke uitnodiging op een dergelijk niveau. Ik kijk er zeer naar uit om te mogen spelen,” zegt hij.

Bovenop de prestige van het evenement is Josh gevraagd een lied speciaal voor de gelegenheid te componeren, dat hij op 5 juni in het BOZAR in Brussel zal presenteren.  Josh Island zal voor de drie staatshoofden en hun entourage optreden:

• Groothertog Henri van Luxemburg
• Koning Willem-Alexander van Nederland
• Koning Philippe van België

Maar hoe is de 20-jarige muzikant zo ver gekomen om hier te mogen optreden? “Ik had vorig jaar twee optredens voor enkele bijzondere gasten, waaronder Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, en Frans Timmermans, de vice-commissievoorzitter, om de 25e verjaardag van het Verdrag van Maastricht te vieren,” legt hij uit.

“Ik schreef er een grappig liedje over en stond recht boven het originele verdrag tijdens de uitvoering. De interactie met het publiek was een echte ijsbreken. Ik denk dat dat zijn werk gedaan heeft. De directeur-generaal van de Benelux was ook in het publiek aanwezig.”

Daar komt nog bij dat Josh Island in Luxemburg opgegroeid is met zijn familie. Momenteel studeert hij in Maastricht, wat betekent dat hij vaak door België reist. Zijn leven staat daarom in het teken van de drie landen, waardoor hij een ideale vertegenwoordiger van de Benelux is.

Het Beneluxnummer dat Josh speciaal voor deze gelegenheid heeft gecomponeerd weerspiegelt ook de viering van de 60-jarige alliantie van de drie landen. Maar dit gaat niet zonder wat charme en humor: “Het liedje gaat over een klein jongetje dat de Benelux ontdekt door van noord naar zuid te fietsen. In elk land heb ik wat grappen voorbereid, bijvoorbeeld dat Nederland nooit een wereldbeker voor voetbal heeft gewonnen,” grinnikt Josh.

Maar ook als entertainer is Josh Island  wel bewust dat hij voor twee koningen , een hertog en andere prestigieuze gasten speelt. “Het is een uitdaging om de juiste balans te vinden tussen een formele gebeurtenis en hen te laten klappen, fluiten en meezingen. ik hou ervan te improviseren en zie ter plekke hoe de sfeer eruit ziet!” Het nummer van Josh Island zal het evenement in de BOZAR afsluiten voordat hij de gelegenheid heeft om de gasten tijdens de receptie te ontmoeten. Wie weet krijgt hij misschien wel nieuwe koninklijke fans!

Gerelateerde artikelen met Josh Island geselecteerd om tijdens “Benelux 60 Jaar Jubileum” voor Staatshoofden in Brussel op te treden

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht