Nieuws

Jong talent Kunstbende Limburg presenteert zich via livestream op zaterdag 3 en zondag 4 juli!

Na een periode vol online activiteiten in KLUB Kunstbende staan alle talentvolle artiesten klaar om het Kunstbende-podium te bestormen en zich te presenteren aan de jury. Op zaterdag 3 en zondag 4 juli wordt in Limburg de voorronde gehouden in Schouwburg De Domijnen en Poppodium VOLT via livestream. De beste acts stromen door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 2 oktober. De livestream van Limburg is op zaterdag 3 en zondag 4 juli te volgen op kunstbende.nl/limburg-live.  

Programma 
Tijdens de voorronde treden jonge makers tussen de 13 en 18 jaar uit alle hoeken van Limburg in verschillende kunstcategorieën op. Verwacht optredens binnen allerlei thema’s en in de meest uiteenlopende genres, Van strakke hiphopdans en geavanceerde DJ-sets tot wervelende theateracts en spetterende spoken word. Een jury vol professionals is op veilige afstand aanwezig om de makers te beoordelen. Het programma is op beide dagen van 11:30 tot 18:00 te volgen. Het belooft een divers en goed gevuld programma te worden. Naast de wedstrijd worden de deelnemers live geïnterviewd en via een chatbox op de pagina van de livestream kan men de hele middag vragen stellen en alle deelnemers supporten.

Backstage interview

Tussen de acts door is er een speciale plek ingericht waar de deelnemers kort na hun optreden geïnterviewd worden. Onder andere Bas Opgenoorth (BaszegmaarBas) zit klaar met een arsenaal aan vragen om het publiek kennis te laten maken met het creatief talent dat Limburg te bieden heeft.

Over Kunstbende

Kunstbende organiseert in 2021 voor de 31e keer dé landelijke wedstrijd voor jong- en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: DANS – DJ – EXPO – FASHION – FILM – MUZIEK – TAAL – THEATER, kunnen deelnemers hun werk en talent laten zien. In Limburg strijden jaarlijks dik 350 jongeren van Eijsden tot Mook om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Door de enorme animo van jongeren in de categorie MUZIEK en DJ is de organisatie van Kunstbende Limburg genoodzaakt extra selectierondes te organiseren. Kunstbende wordt in Limburg georganiseerd door Buro Pinkpop.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht