Nieuws

Jong muzikaal talent kan zich weer inschrijven voor Popsport 2024!

Muzikanten tussen de 14 en 21 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Popsport: hét landelijke ontwikkeltraject voor muzikanten die met hun eigen muziek de volgende stap in hun professionele, muzikale carrière willen zetten.

Start dicht bij huis
Popsport deelnemers starten het ontwikkeltraject dicht bij huis, in Limburg. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Pop in Limburg en Fonds Cultuurparticipatie in de provincie Limburg.

Bij Popsport mogen muziekacts van alle (pop)genres meedoen, zolang de songs eigen werk zijn. Bands, producers, singer-songwriters, rappers en andere muzikale acts krijgen workshops op het gebied van bijvoorbeeld songwriting, stage-performance en marketing. Deze workshops worden gegeven door muzikanten en andere professionals uit de Nederlandse muziekindustrie.

Deelnemers van Popsport mogen gelijk lid worden van het landelijke Popsport Network, waar muzikanten – ook na het traject in Limburg – gratis en onbeperkt kunnen blijven deelnemen aan workshops, masterclasses, speelplekken en nog veel meer. In het Popsport Network komen zij in contact met meer professionals uit de muziekindustrie en ontmoeten ze andere jonge muzikanten uit heel Nederland.

Popsport NL
Op basis van motivatie en potentie stroomt er één act uit Limburg na de zomer van 2024 door naar het landelijke traject van Popsport, waar de act persoonlijke begeleiding krijgt, nog meer workshops kan kiezen en een live recording met videoclip opneemt in de studio van De Staat in Nijmegen. Het ontwikkeltraject is voor alle (pop)genres en wordt toegespitst op de muziek, skills en de vorm waarin de muzikant muziek maakt.

Aanmelden
Deelnemers betalen een bijdrage van € 200,- per act (2 of meer personen) of € 100,- voor soloartiesten. Je kan je aanmelden tot en met 30 november, dus wacht niet te lang en geef je op!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht