Nieuws

Jong bluesgitaristen-duo Ben Poole (UK) & Guy Smeets (NL)

Donderdagavond 29 februari a.s. te gast in d’n Maastrichtse Hiemel: de Britse bluesgitarist Ben Poole en zijn jonge Nederlandse collega Guy Smeets (Roermond,1998) – waarmee hij al enkele jaren akoestisch samenspeelt en toert.

Dit niet te missen concert begint om 20.00 uur. Tickets 15 euro vvk en 20 euro kassa.

De achtentwintigjarige Ben Poole https://benpooleband.com wordt momenteel omschreven als een van de meest opwindende jonge blues/rock performers. Ben toert door de Benelux met de jonge gitaarvirtuoos Guy Smeets https://www.guysmeets.com, “His Little Borther form another mother”, zoals hij zegt. In 2021 verscheen van het duo hun eerste album, Acoustic Duo Live.

https://youtu.be/Fv0ZDtmMxoo?si=aR9vEdXuAYq9hASc

Over Ben Poole
“F***ing amazing!” – Jeff Beck; “A REALLY good player” – Gary Moore; “So amazing!” – Beth Hart; “Killer!” – Kenny Wayne Shepherd; “Ben Poole is the full package” – Maverick Magazine; “Definitely one to watch” – Guitarist Magazine; “A really fresh sound and style” – Paul Jones (BBC Radio 2) en, tot slot: “This is a young man to look out for as he is no doubt a rising talent” – Blues Matters Magazine.

Als je de opmerkingen hierboven leest van deze grootste gitaristen van de vorige eeuw en van enkele van de toonaangevende tijdschriften en radiopresentatoren in Europa, dan weet je gewoon dat ze iets heel bijzonders hebben gehoord.

Over Guy Smeets https://www.guysmeets.com
Geworteld in blues sinds zijn vroege jeugd en geïnspireerd door de muziek van bluesgiganten als Stevie Ray Vaughan, is Guy uitgegroeid tot een alleskunner met een eigen herkenbare sound. Niet alleen als de geëngageerde, charismatische gitarist die de vonken laat overslaan tussen hem en zijn publiek. Als kind en als tiener had hij slechts een paar jaar nodig om de weg vrij te maken van zijn eerste speelgoedgitaar, gekocht op een rommelmarkt, naar zijn ‘Best Dutch Blues Musician’ award in 2019. De overstap van kleine pubpodia in zijn woonplaats naar grote (inter)nationale podia kwam al even snel.

Luister: Acoustic Duo Livehttps://open.spotify.com/album/74i8hDqV6Vg1DWD5n2Pxib?si=8msWWkgMTQKONvrLPLhaTA

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht