Nieuws

Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop in TheaterHotel De Oranjerie Roermond

Afgelopen theaterseizoenen gooide ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ hoge ogen bij publiek en pers. De voorstelling is voor het overwegend oudere publiek een feest der herkenning en voor wie de jaren zestig niet heeft meegemaakt, een ware eye-opener. Dit najaar gaan Derksen en de Pioniers verder langs de Nederlandse theaters. Op 28 december sluit de theatertour af met De Finale in Ahoy Rotterdam.

Samen met de Haagse band ‘The Clarks’ en de zangers van ‘The Golden Earrings’, ‘The Shoes’, ‘Johnny Kendall and the Heralds’ en ‘The Motions’ zoekt Johan nog eenmaal de oude fans op in het theater. “Deze artiesten hebben de basis gelegd voor de hedendaagse muziekscene”, aldus Derksen. “Bezoekers zien populaire artiesten van veertig, vijftig jaar geleden optreden. Dat zorgt voor een emotionele avond. De muziek doet terugdenken aan eerste liefdes, bijzondere dansavonden en het gevoel van een eeuwige jeugd. Zwaarmoedig is het niet, vrolijk wel.”

De theatervoorstelling ‘Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop’ is zaterdag 18 november te zien in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Voor en na de voorstelling stelt Museum Rockart een expositie op, bestaande uit bijzondere affiches, gitaren, cd’s, lp’s en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

Kaarten zijn te koop via www.pioniersvandenederpop.nl of via www.theaterhotelroermond.nl.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht