Nieuws

Jelske brengt tweede album ‘On My Way’ uit

VENLO – Singer-songwriter Jelske brengt 22 februari 2019 haar tweede album ‘On My Way’ uit. Het album wordt om 20:30 uur gepresenteerd in de Jacobskapel. Jelske brengt haar album ten gehore en vertelt het verhaal achter de nummers. Gelijktijdig is er een foto-expositie van kunstfotografe Renée Verberne te zien.

Jelske Wilmer – artiestennaam Jelske – studeerde af aan het Conservatorium Maastricht en bracht in 2011 haar debuutalbum ‘Breeze’ uit. Van dit album was ze met twee nummers te horen in de show van toenmalig 3FM DJ Giel Beelen. Verder speelde ze in het voorprogramma van Jan Akkerman en Janne Schra. Ze werkte aan diverse muziekprojecten mee zoals ‘Venlo Heartbeat’ samen met Mike Roelofs en Baer Traa. Ze was ook betrokken bij het uitverkochte ‘Top 2000 in Concert’ in Poppodium Grenswerk eind vorig jaar.

Jelske maakte van september 2016 tot en met juli 2017 een wereldreis langs Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Deze reis vormde de inspiratie voor haar nieuwe album ‘ On My Way’. Het album werd in Kessel-Eik opgenomen en geproduceerd door Niels Koster. De nummers zijn bewust enkel met gitaar en zang opgenomen. Zo schreef en speelde Jelske namelijk ook op reis. De vormgeving van de CD cover is van de hand van Studio Denk.

Tijdens de albumpresentatie exposeert kunstfotografe Renée Verberne elf foto’s van de singer-songwriter in de Jacobskapel. De foto’s werden dit najaar  in het Jaomerdal gemaakt. “Ik ontdekte Renée’s werk tijdens een expositie in Galerie Wilms. Wat mij raakte was de puurheid van haar foto’s, door de naaktheid maar ook de natuurlijke setting en de minimale nabewerking. Ik heb haar gevraagd om mij ook op die manier te fotograferen. De natuur helpt me te relativeren, iets wat tijdens mijn reis onderstreept werd en bij thuiskomst bleef.” De Venlose kunstfotografe was eerder te zien in Museum van Bommel van Dam met ‘Van Bommel Van Dam Ontmoet…’

De albumpresentatie en foto-expositie zijn open voor publiek en volgens een ‘pay what you want’-principe toegankelijk; dit houdt in dat bezoekers mogen betalen wat ze kunnen/willen missen. De avond is een samenwerking met de Jacobskapel en onderdeel van hun terugkerend evenement ‘Goede Vrijdag’.

Het album is te koop bij Sounds te Venlo en online te koop via www.jelskemusic.com. Tevens is haar album ook online te beluisteren op iTunes en Spotify vanaf 22 februari.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht