Nieuws

Je eigen huiskamerfestival met Streamit! Festival

Met een lauw bekertje bier dansend voor de tv

In deze tijden van lege popzalen en kale festivalweides, vinden veel artiesten hun weg naar de digitale podia van Instagram, YouTube en Facebook. Met het ruime aanbod aan live streams kun je een aardige line-up samenstellen. Maar wanneer is welke artiest waar te vinden?

Om overzicht te bieden in het grote aanbod, brengt Streamit! Festival alle live streams samen in één timetable. “Zo kun je zelf de line-up bepalen van je eigen huiskamerfestival,” aldus Jannis van den Heuvel, een van de initiatiefnemers. “Natuurlijk duik je liever in de blokkenschema’s van de echte festivals, maar in deze vreemde tijden moeten we het noodgedwongen even doen met een digitale variant. Dat is Streamit Festival. We hadden het ook wel “De Schrale Troost Streams” kunnen noemen, maar dat klinkt ook niet echt lekker, toch? Laten we, ondanks alles, proberen in de festivalsferen te komen. Plastic bekertje lauw bier erbij en je kunt helemaal los.”

Streamit Festival is een initiatief van Gigit
De initiatiefnemers van Streamit! Festival kennen we al van Gigit, de concert-app waarin muziekliefhebbers hun concertervaringen met elkaar delen. “De Gigit-app is natuurlijk eigenlijk niet bedoeld om live streams te delen en te beoordelen, maar in deze bijzondere tijden zijn live streams de enige “live” ervaringen die we hebben. Je kan deze dus ook zeker toevoegen aan je concertgeschiedenis in de app. Maar laten we hopen dat we de live streams gauw weer mogen inruilen voor het echte werk!”

Streamit! Festival is te vinden op streamitfestival.com

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht