Nieuws

Jazz Orchestra of the Concertgebouw zoekt in Limburg avontuurlijke muzikanten voor samenwerking

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw gaat samen met Pop in Limburg, Jazz Maastricht, Stichting Nieuwe Helden en het Zomerparkfeest op zoek naar avontuurlijke Limburgse muzikanten die open staan voor experiment. Voor het project ‘JOC gaat Vreemd’ trekt de bigband naar Limburg om met artiesten uit diverse disciplines en windstreken muziek te maken. De muziek van de gastartiesten staat in dit project centraal en de bigband stelt zich op als muzikale sparringpartner om bigband bewerkingen te maken van hun muziek. Het resultaat wordt gepresenteerd tijdens een korte tour op diverse podia in Limburg, waaronder op het Zomerparkfeest in Venlo. Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 24 Maart 2023 aanmelden via jazzorchestra.nl.

De Limburgse editie van JOC gaat Vreemd is de tweede uitvoering van dit innovatieproject en is een samenwerking van het jazzorkest met Pop in Limburg, Jazz Maastricht, Stichting Nieuwe Helden en het Zomerparkfeest. De eerste editie vond plaats in 2019 te Amsterdam en resulteerde in samenwerkingen met de rockband The Grenadeers, singer-songwriter Karlijn Langendijk, zanger/danser Ruben Sanchez, theatermaakster en muzikant Stephanie Smit en hiphop-producer Quincy Speelman.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse en bevindt zich in de top van Europa. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met bekende (jazz)musici als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Het orkest hecht waarde aan talentontwikkeling & innovatie en doet dat op verschillende manieren en voor verschillende leeftijdsgroepen, zowel binnen als buiten de jazzmuziek. Zo kent de bigband het projecten ‘JONG JOC’, waar jonge getalenteerde muzikanten de jeugdafdeling van het jazzorkest vormen en ‘Jazz Influencers’, waar ze de nieuwe generatie jazzmusici een platform geven. Ook trekt het orkest langs de conservatoria met de Big Band Academy om zo conservatoriumstudenten de kans te geven om in het jazzorkest te spelen.

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht