Nieuws

Jazz-collectief Tom Barman (dEUS) naar NIEUWE NOR

TaxiWars, de duistere jazzband van dEUS-frontman Tom Barman en de Vlaamse saxofonist Robin Verheyen komt op 12 december naar Heerlen. Het concert in de NIEUWE NOR wordt gepresenteerd in samenwerking met jazz-festival jazzOUT!

Twee grote namen uit de Belgische muziek, Tom Barman en Robin Verheyen, werken sinds 2014 samen onder de naam TaxiWars. Tom Barman, zanger en frontman van de bekende Belgische band dEUS, behoeft in Nederland nauwelijks introductie. Dat geldt wel voor Robin Verheyen. In eigen land wordt de begenadigd saxofonist beschouwd als het wonderkind van de Vlaamse jazz. TaxiWars maakt ‘hardcore jazz met een punky benadering’, aldus Tom Barman. Samen met bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre zorgt het duo voor een energieke show die niet alleen interessant is voor de jazzliefhebbers maar ook voor de fans van het werk van Barman en zijn andere bands.

In 2016 bracht de band haar tweede album ‘Fever’ uit. In 2015 stond TaxiWars al eens op het Heerlense jazz-festival jazzOUT!, dat het concert op 12december in de NIEUWE NOR mee presenteert. jazzOUT! zelf vindt plaats op 18 november a.s. in Parkstad Limburg Theaters. Op het programma staan o.a. Incognito, Jazzmeia Horn, Trio of Liberty en The Mechanics. In die laatste band, The Mechanics, spelen twee oud-bandleden van Barman’s band dEUS: Rudy Trouvé en Mauro Pawlowski.

TaxiWars (BE)
di. 12 december 2017
locatie: NIEUWE NOR
€ 17,50 voorverkoop | € 20,00 avondkassa
info & tickets: www.nieuwenor.nl

Gerelateerde artikelen met Jazz-collectief Tom Barman (dEUS) naar NIEUWE NOR

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht