Nieuws

JAN JAAP VAN DER WAL TERUG IN HET THEATER!

Cabaretier Jan Jaap van der Wal komt met zijn nieuwe voorstelling ‘EN ROUTE’ naar het M-theater Maastricht.

Maastricht – Na comedytrain, Dit was het nieuws, documentaires, tv-shows, De Slimste Mens, talloze theatervoorstellingen én bekendheid over de grens (namelijk België) is Jan Jaap van der Wal terug van weggeweest en te zien met zijn nieuwe theatervoorstelling EN ROUTE in M-theater. Hij neemt de stand van zaken door in zijn eigen leven én de stand van ons land, gezien vanuit een ander perspectief nu hij grotendeels vanuit Vlaanderen opereert. Misschien waardeert hij Nederland nu nog wel meer, want je weet pas wat je mist…En route dus, richting de fijnste Nederlandse theaters, waaronder het M-theater in Maastricht (exclusief in Limburg) op 9 april 2021.

Nieuwe voorstelling En Route

Hoewel Jan Jaap van der Wal tegenwoordig vaak vanuit Vlaanderen opereert, is hij zijn vaderland niet vergeten. Oude liefde roest niet. Sterker nog, hij is Nederland misschien nog wel meer gaan waarderen nu hij zo vaak in België te vinden is. In de voorstelling En Route neemt Jan Jaap de stand van zaken door in zijn eigen leven, maar ook de stand van het land boven de Moerdijk. En route dus, onder andere richting het M-theater, waar Jan Jaap op 9 april arriveert!

Wie is Jan Jaap van der Wal?

Jan Jaap van der Wal kennen we natuurlijk vooral van zijn plek aan tafel bij het satirische tv- programma Dit was het nieuws. Jan Jaap was er echter al vroeg bij, in 1997 was hij op zijn zeventiende de jongste Comedytrain-comedian. Er volgden theatervoorstellingen, oudejaarsconferences en hij werd een heuse BN’er door zijn deelname aan quizzen, zijn documentaire-reeks over gehandicapte kinderen en tv-interviews voor De Bovenkamer. Hij zat zelfs 7 afleveringen in De Slimste Mens en hij was sidekick en voice-over bij RTL late night. Sinds 2016 is Jan Jaap van der Wal ook een beroemdheid in België. Hij startte als sidekick bij het satirische actualiteitenprogramma De Ideale Wereld en werd in 2018 presentator van deze show. Ook is hij regelmatig jurylid bij De Slimste Mens ter wereld

Start kaartverkoop

De ticketverkoop begint dinsdag 8 december om 10.00 uur via www.theateraanhetvrijthof.nl

M-theater vanaf 11 februari t/m 18 april in MECC Maastricht

Vanaf dit voorjaar krijgt Maastricht een nieuwe theaterzaal erbij: M-theater. In de Zuidhal van MECC Maastricht wordt een pop-up theater gerealiseerd dat coronaproof is en veilig voor bezoekers en artiesten. Het theater biedt plaats aan 1250 bezoekers. Voor dit unieke project hebben Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de handen in elkaar geslagen. De initiatiefnemers hopen op deze manier in de culturele sector tegemoet te komen aan de nood aan speelplekken met voldoende bezoekerscapaciteit waarbij de 1,5 meter afstand en de coronamaatregelen in acht worden genomen. Het nieuwe M-theater zal minimaal 25 extra voorstellingen presenteren, naast de voorstellingen in Theater aan het Vrijthof. Het programma van het M-theater bestaat uit voorstellingen van grote, bekende namen uit de werelden van cabaret en comedy, pop, musical en show. Inmiddels hebben OG3NE, Najib Amhali, Herman van Veen, Nick en Simon, Jandino, Jeroen van der Boom, HAEVN, Tineke Schouten, Pieter Derks, Rob de Nijs, Daniël Arends, Het Metropole Orkest, Dutch Eagles en Yentl en de Boer hun deelname bevestigd. De deuren gaan open vanaf 11 februari tot en met (vooralsnog) 18 april 2021.

 

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht