Nieuws

Isis Cloudt en GG Joanne vertellen over hun Popsport (NL) avontuur!

Afgelopen januari startte een nieuwe lichting met Popsport Limburg 2020, hét talentontwikkelings-traject voor jonge, ambitieuze muzikanten. Onze deelnemers gingen een half jaar aan de slag met allerlei (digitale) workshops op maat, deden een fotoshoot en gingen bovendien de studio in! Aan het eind van het traject werd dj/producer Isis Cloudt geselecteerd voor doorstroming naar het talentontwikkelingstraject van Popsport NL! Daarnaast werd singer-songwriter GG Joanne geselecteerd om in aanmerking te komen voor een wild card, waardoor ze ook kans maakte op een plek in het landelijke Popsport traject. Vandaag werd bekendgemaakt dat beide muzikanten inderdaad zullen doorstromen naar Popsport NL! Pop in Limburg is trots op deze twee te gekke Limburgse artiesten en wensen ze veel succes! Hieronder vertellen zij over hun toekomstplannen..


Isis Cloudt
“Ik maak voornamelijk Bass House, Dubstep en Drum And Bass. Vaak probeer ik verschillende stijlen met elkaar te combineren. Mijn uiteindelijke doel is om mijn eigen sound de creëren. Ik ben begonnen met muziek produceren omdat ik merkte dat je er met alleen DJ zijn niet gaat komen. Ik ben daarom 4 jaar geleden begonnen met produceren om mijn kansen in de muziek wereld te vergroten. Er is niks mooiers dan je eigen tracks te draaien voor een groot publiek.”

Waarom wilde je in eerste instantie graag meedoen aan Popsport?
“In eerste instantie wilde ik graag meedoen met Popsport omdat ik mijn tracks naar een hoger niveau wil brengen. Ik probeer alle mogelijkheden aan te grijpen om mijn act naar een hoger plan te brengen en Popsport leek mij daar de beste manier voor.”

Wat heb je uit het Popsport Limburg traject gehaald?
“Ik heb veel geleerd bij Popsport Limburg. Ik heb een studio dag gehad met een audio engineer waarbij ik veel geleerd heb over mixing en mastering, ik heb verschillende workshops gehad over sound design en ook over netwerken en social media.”

Waarom wilde je graag doorstromen naar Popsport NL?
“Ik wilde graag doorstromen omdat ik nog meer kan en wil leren over het produceren van muziek en hoe ik de beste tracks kan maken. Ook kan Popsport NL mij nog verder helpen met het uitbreiden van mijn netwerk in de muziekindustrie.”

Wat dacht je toen je te horen kreeg dat je doorstroomde naar Popsport NL?
“Toen ik te horen kreeg dat ik doorstroomde realiseerde ik het nog niet helemaal. Ik had dit totaal niet verwacht want er deden veel goede andere muzikanten mee! Maar ik ben erg blij dat ik mag doorstromen want Popsport biedt veel kansen!”

Heb je al plannen waar je aan wil gaan werken bij Popsport NL?
“Ja zeker, ik wil graag dat mijn tracks kwalitatief net zo goed klinken als alle grote artiesten. Daarom wil ik bij Popsport NL nog meer werken aan mijn eigen sound, sound design en mixing en mastering skills.”

Waar verheug je je het meeste op?
“Ik verheug me op alle leerzame workshops en studiodagen. Ook ben ik erg benieuwd naar de videoclip die wordt opgenomen!!”

Wat zijn nog andere toekomstplannen?
“Mijn doel is om nog veel meer te leren over het produceren van mijn muziek. Ik ben bereid om er alles aan te doen om de beste tracks te produceren. Mijn uiteindelijke toekomstplannen zijn om mijn eigen tracks te draaien op grote festivals of in Clubs. Het mooiste zou zijn als ik hier natuurlijk mijn beroep van kan maken!”

Meer weten over DJ Isis Cloudt? Volg haar op fb & insta !

GG Joanne (Guusje Goumans)
“Ik zing al van jongs af aan en ben op mijn twaalfde, na het krijgen van mijn eerste ukelele, begonnen met het schrijven van eigen nummers. Ik merkte hierbij dat ik het heel leuk vond om hier mijn gevoelens, ideeën en gedachten in te uiten. Ik schrijf vaak over situaties die voor meerdere mensen herkenbaar zijn, maar ook over algemene sociale en maatschappelijke zaken. Door middel van mijn muziek wil ik mensen raken, inspireren en een mening laten vormen over verschillende situaties. De stijl van mijn muziek is popmuziek met invloeden van jazz, soul en R&B, maar wel begeleid op ukelele.”

Waarom wilde je in eerste instantie graag meedoen aan Popsport?”
“Ik wilde graag meedoen aan Popsport, omdat het me heel erg leuk leek om allerlei verschillende workshops te volgen en zo over allemaal verschillende muziek aspecten iets (bij) te leren. Ook leek dit me een ideale kans om meer mensen binnen de muziekwereld te leren kennen. Door workshops te krijgen van en met verschillende personen, heb ik nieuwe mensen leren kennen en over allerlei verschillende aspecten iets geleerd.”

Wat heb je uit het Popsport Limburg traject gehaald?
“Via Popsport Limburg heb ik veel geleerd op het gebied van songwriting, muzikale begeleiding, zang, social media en het regelen van optredens. Door verschillende workshops te volgen, heb ik hier veel over geleerd. Zo heb ik wat tips en tricks gekregen over hoe ik mezelf ook nog zou kunnen begeleiden op gitaar of piano, heb ik geleerd wat een goede song allemaal moet bevatten en heb ik geleerd hoe ik mezelf als artiest het beste kan laten zien op sociale media.”

Waarom wilde je graag doorstromen naar Popsport NL?
“Het leek me erg leuk om door te stromen naar Popsport NL om op landelijk gebied nog meer contacten op te doen en dus andere artiesten vanuit het hele land te leren kennen. Het leek me ontzettend interessant om in een omgeving met allemaal gedreven artiesten en coaches nieuwe dingen te leren over de muziekwereld. Hoe zijn zij zover gekomen? Hoe hebben zij hun doel bereikt?”

Wat dacht je toen je te horen kreeg dat je doorstroomde naar Popsport NL?
“Ik was ontzettend blij toen ik te horen kreeg dat ik door mocht stromen naar Popsport NL! Ik heb afgelopen jaar een niet muziek gerelateerde opleiding gevolgd, maar merkte dat ik tussendoor toch eigenlijk vooral veel met muziek bezig was en ook echt mee bezig wilde zijn. Doordat in maart veel van mijn opleiding wegviel door de Corona crisis, kreeg ik nog meer ruimte om me echt helemaal op muziek te focussen. Hierdoor kwam dan ook al snel het besef dat ik mezelf eigenlijk weer helemaal wil focussen op de muziek en hier dan ook 100% voor wil gaan. Dit ga ik dus ook de komende tijd doen. Een traject zoals Popsport NL is hier dus ook super voor. Ik verwacht dat ik veel kan leren van mensen die uit de muziekwereld komen en dus al heel veel kennis in huis hebben.”

Heb je al plannen waar je aan wilt gaan werken bij Popsport NL?
“Ik wil de komende tijd gaan werken aan het ontwikkelen van mezelf als artiest. Dit wil ik doen door nog meer te leren over performance, zang en aan hoe ik mijzelf als artiest laat zien via bijvoorbeeld sociale media. Daarnaast hoop ik wat te leren over de theoretische kant van de muziekwereld. Hiermee bedoel ik zaken als rechten, streaming, en management. Dit laatste omdat ik hier nog niet veel van af weet en ook erg geïnteresseerd ben naar hoe dat allemaal in elkaar zit.”

Waar verheug je je het meeste op?
“Ik verheug me het meeste op het ontmoeten van alle andere artiesten en de coaches. Van hen hoop ik heel veel te leren. Ook kijk ik er erg naar uit om me gewoon volledig te focussen op mijn muziek. Ik ben erg benieuwd naar alle workshops en lessen! Zeker omdat ze zo divers zijn.”

Wat zijn nog andere toekomstplannen?”
Voor de toekomst heb ik grote plannen. Ik wil mezelf de komende tijd 100% focussen op de muziek en hier dan ook keihard aan werken. Ik hoop op deze manier uiteindelijk een zekere kwaliteit van muziek te bereiken. Zodra ik dit bereikt hebt (maar zeker ook al in de tussentijd) wil ik dit delen met iedereen. Mijn grootste droom is om uiteindelijk mijn muziek uit te kunnen geven en op te treden. Dat is natuurlijk de grote droom van iedere artiest : ). Ik heb altijd een nuchtere instelling, leg de lat hoog, maar blijf wel realistisch. Ik wil er in ieder geval keihard aan gaan werken, omdat ik ervan overtuigd bent dat het me dan ook zal lukken!”

Op de hoogte blijven? Volg GG Joanne op fb & insta !

                                                                                                                                                                                                                                                                       Foto’s door Aïcha Cherif en René Bradwolff.

Gerelateerde artikelen met Isis Cloudt en GG Joanne vertellen over hun Popsport (NL) avontuur!

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht