Nieuws

Wie Is De Mol?-deelnemer Ruben Hein naar NIEUWE NOR

Zanger en pianist Ruben Hein schittert momenteel in het populaire Nederlandse televisie-programma Wie Is De Mol? Op 2 februari a.s. brengt hij zijn derde studio-album ‘Groundwork Rising’ uit. Een uitgebreide clubtour door Nederland brengt hem op zaterdag 14 april naar poppodium NIEUWE NOR in Heerlen.

Pianist en zanger Ruben Hein, momenteel te volgen in het populaire tv programma Wie is De Mol wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem en eigenzinnige pianospel. Zijn derde studioalbum verschijnt 2 februari en draagt de titel ‘Groundwork Rising’ en is een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano. Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn nieuwe album te bepalen. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking.

De aankondiging van ‘Groundwork Rising’ luidt tevens het startschot voor een uitgebreide reeks liveshows. Een complete clubtour van 17 shows door heel Nederland, waarin de nadruk zal liggen op zijn nieuwe repertoire. Op zaterdag 14 april komt hij samen met zijn vierkoppige band naar poppodium NIEUWE NOR voor een concert i.s.m. Parkstad Limburg Theaters. ‘Groundwork Rising’ verschijnt 2 februari op het eigen label van Ruben Hein, Bateleur Records.


Ruben Hein
za. 14 april 2018
locatie: NIEUWE NOR, Heerlen
€ 17,50 voorverkoop | € 20,00 avondkassa
info & tickets: www.nieuwenor.nl

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht