Nieuws

Interview met The Daffodils. Popsport Limburg deelnemers 2021

Popsport deelnemers interview:The Daffodils

The Daffodils Venlo 14-05-2021

Wie zijn jullie en waar komen jullie vandaan?
Wij zijn de Daffodils, 5 muzikanten uit Venlo.

Wat voor muziek maken jullie?
Onze muziek wordt vooral gekenmerkt door genres als Rock en Blues

Wanneer/hoe zijn jullie hiermee begonnen?
De band is officieel opgericht in 2017. Als jonge muzikanten in de Vooropleiding Conservatorium, waren Bart, Rick, Koen en Jona al snel enthousiast over het vormen van een eigen band. Een essentieel onderdeel, namelijjk zang, miste echter nog. Dit hebben ze in eerste instantie opgevuld met zangeres Michelle Westerman. Na 3 jaar en een aantal succesvolle optredens later, splitsen de wegen tussen de Daffodils en Michelle. Het was tijd voor een nieuwe zangeres en een ander geluid voor de band. Na een lange zoektocht stuiten de band op Anke. Hoewel Anke en de jongens elkaar nog nooit hadden gezien, klikte het meteen. Sinds dit jaar is Anke de nieuwe zangeres van de Daffodils en is daarmee de band klaar voor een nieuw avontuur.

Waarom doen jullie mee aan Popsport?
We willen ons verbeteren op bepaalde punten die wij nog niet optimaal beheersen. We zagen Popsport als de uitlegen kans om onszelf te testen en ontwikkelen als band en als individuele muzikanten. We zijn heel blij dat Popsport ons deze kans geeft en potentie in de Daffodils ziet!

Wat doen jullie zoal of hebben jullie al gedaan bij Popsport?
Tot nu toe hebben we al een aantal online workshops gehad. Zo hebben we Kees Lewiszong, van de band Navarone, een workshop gehad over stageperformance. Naast dat het gesprek heel leerzaam was, was het ook rete gezellig! Daarna hebben we een workshop gehad van Loek Hendrikx over alle ins en outs wat betreft social media en branding. En als laatste hebben we onlangs een workshop gehad van Bart van der Elst, van onder andere Idian Askin, over songwriting en hebben we met Bart onze nieuwste geanalyseerd. Ook had Bart leuke feitjes over onder andere ‘Hey Jude’ van the Beatles.

De workshops zijn dus heel leerzaam in de vorm van leuke en laagdrempelige gesprekken. Dat maakt het juist zo fijn!

 Waar verheugen jullie je het meest op bij Popsport?
Terugkijken op het proces dat we hebben doorlopen en zien waar we allemaal in gegroeid zijn. We hebben ook heel erg veel zin om alle dingen die we geleerd hebben toe te passen op het podium wanneer het weer mag!

 Wat betekent het network voor jullie?
We hadden ons lidmaatschap bij het network voor geen goud willen missen. Het is al heel erg lastig voor muzikanten om tussen het grote aanbod uit te springen. Met het network leer je andere muzikanten kennen waardoor er mooie samenwerkingen kunnen ontstaan.

Tegen welke artiest kijken jullie het meest op of wie inspireert jullie?
Herman Brood inspireert ons omdat zijn muziek lekker rauw is. Goeie rock zoals wij dat waarderen.

Met wie zouden jullie ooit willen samenwerken?
Wij zouden het heel vet vinden om eens met the Black Crowes samen te kunnen werken. Hun muziek is super vet en ze hebben ondertussen al flink wat jaren ervaring opgedaan. Het lijkt ons nice om met zulke grote artiesten een samenwerking aan te kunnen gaan en gewoon eens op een vet groot podium voor duizenden schreeuwde fans te spelen. Dichter bij ons eigen straatje, is een samenwerking met Navarone ook zeker iets wat ons super tof lijkt. Buiten dat de workshops met enkele leden van de band super gezellig waren, vinden we de energie en klank van Navarone ook gewoon super lekker.

 Op welk festival of op welke locatie zouden jullie ooit willen optreden?
Wij zouden wel op Pinkpop willen spelen omdat wij het festival heel relaxed vinden. Daarnaast is het heel vet dat zo’n groot festival zijn roots heeft in ons eigen landje én provincie! Maar Sziget of Times Square Garden staan ook zeker op ons wensen lijstje 😉

Wat is jullie favoriete (muzikale) moment van de afgelopen jaren?
Ons optreden in Berlijn was een super mooie ervaring als band, maar ook als vrienden. Voor het eerst op een heel groot podium staan in het buitenland en een weekend leven als een échte artiesten was wel lachen en smaakt naar meer.

 Favoriete plaat?
Led Zeppelin – Led Zeppelin

Waar zijn jullie graag mee bezig naast muziek?
Naast muziek maken houden wij wel van een biertje hier en daar, wat skateboarden en netflixen uitspelen.

Gerelateerde artikelen met Interview met The Daffodils. Popsport Limburg deelnemers 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht