Nieuws

Interview met Sloth Astronauts. Popsport Vista deelnemer 2021

Bandnaam: The Sloth Astronauts

Wie zijn jullie?
Wij zijn een dynamische Pop / Rock band, bestaande uit 3 bandleden. Wij worden vaak door de mensen om ons heen gezien als ‘aparte’ mensen. We zijn 3 vrienden die elkaar goed aanvullen. Niet alleen op persoonlijk, maar ook op muzikaal gebied. We voegen onze ‘normale’ en ‘weirdoness’ samen en dit passen we toe in onze muziek.

Wat voor muziek maken jullie?
We hebben nog geen groot repertoire, maar we hebben zeker een voorkeur van hoe onze muziek moet klinken. Het eerste liedje wat wij geschreven hebben zal gezien worden als een popnummer. We zijn van plan ook rock nummers te maken in de toekomst.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Wij halen inspiratie uit een aantal artiesten zoals Pearl Jam, Halestorm en Joan Jett. Ook vinden wij allemaal de muziek die gemaakt werd uit de 80s / 90s heel vet. We luisteren ook veel naar de sounds die gebruikt worden in die muziek. 

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
Onze band is ontstaan door onze opleiding ‘Popmuziek’ op het Vista College. Op deze opleiding zijn wij 3 heel close geworden. Onze ideeën in muziek kan heel kort op elkaar liggen, maar kan ook erg verschillen, maar omdat we vrienden zijn vinden wij het niet moeilijk om elk idee te combineren in wat wij samen willen als eindproduct. 

Wat hebben jullie allemaal moeten doen voor de stage? (Denk aan startbijeenkomst, tussentijdse showcase, eindshowcase, workshops, repeteren, overleggen met de band, fotoshoot)
We hebben iedere donderdag repetitie van 12 uur tot ongeveer 16:00 / 17:00 uur. Hier gaan we aan de slag met het schrijven en verbeteren van eigen nummers, werken we aan Social Media posts, bereiden we een fotoshoot voor, bespreken we nieuwe ideeën etc. We hebben tot nu toe 3 workshops gehad waaronder: songwriting, gitaar en een workshop waar we onze vragen konden stellen en bespreken met Rumah Recordings. We krijgen nog 2 workshops waaronder samenzang en een workshop over het gebruiken van dagelijkse voorwerpen in jou omgeving voor in jou songs. We hebben een fotoshoot gehad en schrijven hier ook verslagen over. We evalueren vaak in deze verslagen, waardoor we aan het eind van onze stage kunnen zien of we gegroeid zijn of niet. Aan het eind van onze stage krijgen we als het goed is nog een optreden om de stage mee af te ronden. 

Wat hebben jullie als band geleerd tijdens de stage (wat heb je geleerd uit workshops, maar denk ook aan netwerk)
We hebben geleerd om samen te werken, beter te leren communiceren, we hebben samen een manier bedacht van liedjes schrijven waarin we allemaal een eigen stukje tekst hebben bedacht, we weten veel meer over studio’s, de bandleider heeft geleerd om verantwoordelijkheid, de leiding te nemen, en ervoor gezorgd dat de planning soepel verliep met workshops, fotoshoots en repetitiedatums tussen de schooluren door.  We hebben tot zover heel veel geleerd. Vooral voor onze persoonlijke groei. 

Wat is het hoogtepunt (het leukste onderdeel) van de stage?
We vinden het super leuk dat we de mogelijkheid hebben gekregen om als vrienden samen een bandje te beginnen waarin we mogen schrijven wat we willen en hoe wij het leuk vinden. Die vrijheid heeft onze vriendschap op muzikaal gebied nog een trapje omhoog geholpen en hier zijn we erg blij mee. Ook praten we nog meer buiten school voor overleg. 

Hebben jullie tips voor studenten die volgend jaar deze stage gaan volgen?
Zorg ervoor dat je goed communiceert met elkaar, dat je een gemotiveerde bandleider uitkiest die goed kan plannen en dit ook aan kan. Let op jullie uren, want anders kom je in de knoei aan het eind van je schooljaar. Doe alles wat je leuk vind, want het is je laatste schooljaar en nu heb je de faciliteiten nog om samen lekker muziek te maken. Niet iedereen heeft dat. Geniet ervan.

Wat gebeurt er met de band als de stage voorbij is? 

Ik denk dat wij misschien geen officiële band zullen worden i.v.m. andere plannen in ons persoonlijke leven, maar wij zullen wel als vrienden nog regelmatig samen muziek gaan maken. We gaan zeker proberen elkaar niet uit het oog te verliezen door ons persoonlijke leven, maar ik denk niet dat dit gaat gebeuren in ons geval. 

Gerelateerde artikelen met Interview met Sloth Astronauts. Popsport Vista deelnemer 2021

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht