Nieuws

Interview met Saigai. Popsport Limburg deelnemers 2022

De deelnemers van Popsport 2022 zijn bekend! Popsport is een landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer songwriters, rappers en producers. Jaarlijks nemen we een interview af met de deelnemers om ze beter te leren kennen en om ze voor te stellen aan ons publiek. Lees hier het interview van Borus Visser.

 

Hoe zou je je eigen muziek omschrijven?
Rampzalig (toepasselijk bij mijn naam). Het is heavy bass music met orchestrale invloeden.

Hoe ben je begonnen met muziek maken?
Ik begon met mixen omdat ik online mixes luisterde, maar ze hadden altijd een paar tracks die ik niet zo leuk vond, dus dacht ik dat ik maar zelf die mixes kon maken. Ik werd ook geïnspireerd door mijn broer.
Dit leidde uiteindelijk door dat ik ook mijn eigen producties wou hebben in mijn set om het nog origineler en unieker te maken, en na wat uitproberen in FL Studio kwam ik uiteindelijk (uiteindelijk) wel bij wat gave projecten.

Waarom doe je mee aan Popsport?
Ik wil mijn producties naar een professioneel niveau tillen en ik wil leren hoe ik het beste tracks kan uitbrengen en gigs kan krijgen

Welke artiest vind jij helemaal te gek?
Leotrix, INHUMAN, Harsh’, Qoiet, Eternal Eclipse

Wat is jou meest creatieve uitspatting?
Ik weet niet zeker wat deze vraag betekent… Ik beantwoord deze vraag met voor ‘uitspatting’ de definitie ‘meest unieke creatieve idee’:
In mijn DJ sets doe ik vaak double drops, maar de laatste tijd double drop ik een Dubstep/Drum & Bass track met een orchestrale track, voor een extra epische laag. Ik ben ook bezig met een synth concept los van ‘Saigai’, waarbij ik muziek, beeldende kunst en poëzie bij wil combineren.

Wat is je guilty pleasure?
Dungeons & Dragons (ik ben verslaafd help).

Welke 2 dingen neem je mee naar een onbewoond eiland?
Genoeg potloden, genoeg papier

Welk dier zou jij zijn en waarom?
Een uil past wel bij mij; wijs, nachtdier en zijn hoofd kunnen draaien 270 gra– nee, dat niet…

Met wie zou je ooit willen samenwerken?
Mijn droom is om met een orkest samen te werken. Ik weet niet of dirigeren mijn ding zou zijn, maar het lijkt me zó gaaf om wat instrumentele/synth/orchestrale producties van mij te horen in een vol orkest!

Waar zie je jezelf over 20 jaar?
Het liefst doe ik precies hetzelfde wat ik nu doe; muziek maken, DJ’en, tekenen en Dungeons & Dragons. Ik tour veel, heb veel gigs en ik uit mezelf in veel verschillende disciplines!

Wat je is favoriete plaat/song?
Ik maak elk jaar een top 100 lijst van mijn favoriete tracks aller tijden, en de afgelopen 2 jaar is mijn favoriete track niet veranderd: Wither – Ecliptic.

Waar ben je graag mee bezig naast muziek?
Ik teken veel, ik doe ook aan een kunstopleiding. Daarnaast schrijf ik graag, ik game vaak met vrienden (onder andere ook Dungeons & Dragons). Daarnaast kijk ik best veel videos, vooral op YouTube. De content die ik kijk verschilt van gaming (Pokemon, Skyrim, Overwatch), muziek, beatboxing, D&D en schaken.

 

Gerelateerde artikelen met Interview met Saigai. Popsport Limburg deelnemers 2022

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht