Nieuws

Interview met Norah Rhodes. Popsport Limburg deelnemers 2022

De deelnemers van Popsport 2022 zijn bekend! Popsport is een landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle bands, singer songwriters, rappers en producers. Jaarlijks nemen we een interview af met de deelnemers om ze beter te leren kennen en om ze voor te stellen aan ons publiek. Lees hier het interview van Norah Rhodes.

 

Hoe zou je je eigen muziek omschrijven?
Als een mix van dark pop en indie. Misschien nog een beetje rock erbij in de toekomst. Ik probeer mijn muziekstijl zo open mogelijk te laten!

Hoe ben je begonnen met muziek maken?
Toen ik 5 jaar oud was, was ik een grote fan van Coldplay. Toen ik ‘The Scientist’ hoorde, heb ik mijn ouders gevraagd of ik op piano les mocht. Mijn eerste les was ik al helemaal verkocht door de piano. Ik vond het echt fantastisch. Ik speel nu nog steeds en ben ik mijn repertoire uit aan het breiden met ukelele, gitaar en het produceren van mij eigen liedjes.

Waarom doe je mee aan Popsport?
Ik doe mee aan popsport om mezelf verder te kunnen ontwikkelen als artiest. Vooral op het vlak van mijn eigen muziek produceren en podiumpresentatie. Ook sta ik altijd open voor nieuwe ervaringen en uitdagingen.

Welke artiest vind jij helemaal te gek?
Momenteel vind ik Stromae echt helemaal te gek! Ook al kan ik zijn liedjes niet helemaal verstaan is hij wel een hele grote inspiratie. Hij beïnvloedt de manier waarop ik muziek maak en hoe ik naar muziek kijk. Hij is in mijn mening een van de beste en meest ‘influencial European artist ‘misschien wel ooit!

Wat is jou meest creatieve uitspatting?
Mijn meest creatieve uitspatting was denk ik op de dag dat ik op het Daddycool festival stond. Ik had een paar uur van tevoren een van de nummers die ik zou spelen pas afgeschreven! Het was erg stressvol, maar ik heb nog nooit eerder in mijn leven zo snel een liedje geschreven.

Wat is je guilty pleasure?
Ik weet niet echt of het een ‘guilty pleasure’ is, maar ik geniet heel erg van musicals. vooral The Sound of Music en The Rocky Horror Show.

Welke 2 dingen neem je mee naar een onbewoond eiland?
Ik denk dat ik mijn telefoon en oordopjes zou meenemen. Ik luister altijd naar muziek, dus een onbewoond eiland kan ik dat zeker niet missen.

Welk dier zou jij zijn en waarom?
Ik zou graag een vogel willen zijn in een tropisch gebied, zodat ik kan altijd genieten van een mooi uitzicht.

Met wie zou je ooit willen samenwerken?
Dit is een hele moeilijke vraag omdat er zo veel artiesten zijn waarmee ik zou willen samenwerken! Maar als ik er een moet kiezen ga ik toch voor Stromae. Ik zou erg graag met hem een liedje willen schrijven (uiteraard in het Frans) en het produceren. Ook weet ik dat hij met zijn creatieve label, Mosaert, videoclips heeft gemaakt voor artiesten zoals Billie Eilish, Dua Lipa en Nicki Minaj, dus een videoclip met hem lijkt me ook super cool!

Waar zie je jezelf over 20 jaar?
Over 20 jaar zou ik mezelf als een ‘influential artist’ willen zien. Ik wil graag andere mensen helpen met mijn muziek en de teksten die ik schrijf. Ik wil een verschil maken in deze wereld op een goede manier.
Over 20 jaar ben ik 35, dus tegen die tijd heb ik vast al een paar hele mooie wereld tours achter de rug. Misschien zelfs een paar Grammy’s en een academy award voor beste soundtrack in een film. Dat zijn wat van mijn doelen, dus we gaan er gewoon voor!

Wat je is favoriete plaat/song?
Ik ben van mening dat ‘Creep’ van Radiohead een van de beste nummers ooit geschreven is. Het is een echte classic met fantastische muziek en ook de teksten gaan erg diep.  Bovendien is het ook een nummer wat je lekker hard op kan zetten!

Waar ben je graag mee bezig naast muziek?
Ik kijk graag films en series buiten dat ik bezig ben met muziek. Ik vind het altijd super leuk om me te verdiepen in de hele story line.

Gerelateerde artikelen met Interview met Norah Rhodes. Popsport Limburg deelnemers 2022

Terug naar het overzicht

Heb jij ook iets nieuws te melden?

Plaats je nieuwsbericht